Magt avler utroskab

28-06-2011
1 min.

Intet er så afgørende for utroskab som magt. Og kvinder er præcis lige så slemme som mænd, viser ny forskning.

De sidder tungt på magten, men de tager let på troskab. Ingen dyrker mere utroskab – eller er mere tændt på tanken om at gøre det i fremtiden – end folk i de mest magtfulde positioner, skiver videnskab.dk.

At magt avler utroskab er konklusionen i et forskningsprojekt, som et hold hollandske forskere fra Tilburg University har gennemført blandt 1.275 ’fagfolk’.

Ifølge forskerne er forklaringen, at magt afføder en grundfæstet følelse af selvtillid, som blandt andet bliver udnyttet i spændende møder med det modsatte køn.

Magtfulde kvinder har også sidespring

Tidligere forskning har indikeret, at køn er den stærkeste faktor i utroskab – men ingen af de studier har inkluderet magtfulde kvinder. Men når det sker, ændrer billedet sig.For til stor overraskelse for både de hollandske forskere og for kønsforsker Kenneth Reinicke fra Roskilde Universitet er kvinder i magtfulde positioner lige så ivrige som mænd efter et sidespring eller flere.

”Karrierekvinder på toppen virker, som om de er bundseriøse, og de har ofte svært ved at finde partnere, fordi det skræmmer mænd, at konen tjener dobbelt så meget som dem selv, så det overrasker mig meget, hvis de opfører sig ligesom mændene, fordi de er i magtfulde positioner,” siger Kenneth Reinicke til videnskab.dk.

De hollandske forskeres forklaring på de magtfulde kvinders sidespring er, at flere og flere kvinder havner i mere magtfulde stillinger og bliver betragtet som ligestillede med mænd, og det kan måske udløse en adfærd blandt kvinder, som tidligere var mere udbredt blandt mænd.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.