Europas bedste arbejdsplads er sønderjysk

09-06-2011
1 min.

Frøs Herreds Sparekasse er kåret som Europas bedste arbejdsplads. Sparekassen er ikke den eneste danske virksomhed i toppen. Danske arbejdspladser har nemlig styr på medarbejdernes trivsel.

Hvert år udnævner det internationale konsulentbureau A Great Place to Work de bedste arbejdspladser i Europa. I år indtager Frøs Herreds Sparekasse førstepladsen i kategorien ’små og mellemstore virksomheder’.

Det sønderjyske pengeinstitut er ikke den eneste danske virksomhed, der gør sig bemærket i forhold til arbejdsmiljø. I konkurrencens tre kategorier: Små og mellemstore virksomheder, multinationale selskaber og store virksomheder optager Danmark 26 ud af 100 pladser. Kun slået af Tyskland, der er repræsenteret med 27 arbejdspladser.

Danmark er foregangsland

Det er ikke overraskende, at mange danske arbejdspladser klatrer højt op af rangstigen. Danmark er et foregangsland, når det gælder godt arbejdsmiljø og tilfredse medarbejdere, mener arbejdsmarkedsforsker Anna Ilsøe, Københavns Universitet.

”Danske medarbejdere har generelt stor indflydelse på arbejdspladsen sammenlignet med andre lande. De har en høj grad af medbestemmelse og er med til at sætte dagsordenen. Samtidig er tilliden mellem ansatte og ledelse stor. Forhold der er med til at skabe tilfredse medarbejdere og gode arbejdspladser,” siger Anna Ilsøe.

Bente Graae, personaleudviklingschef i Frøs Herreds Sparekasse, er ikke i tvivl om, hvorfor A Great Place to Work mener, at sparekassen fortjener titlen som Europas bedste arbejdsplads.

”Vi har en god kultur. Vores ansatte er opmærksomme på hinanden, men vi sørger også for at udfordre medarbejderne. Er udfordringerne store, sørger vi for, at de får den nødvendige støtte og opbakning fra kollegaer og ledelse. Vi når vores mål i fællesskab.”

Glade medarbejdere betaler sigNår virksomhederne melder sig til A Great Place to Work-konkurrencen, er det ikke uden bagtanker.

”Vi har en vision om at være landets mest attraktive pengeinstitut for både kunder og medarbejdere. Oprindeligt fokuserede vi alene på kunderne. Men medarbejdere, som trives, er en god investering. Er du kunde i en bank, hvor de ansatte brænder for virksomheden, kan du mærke det. Du får lyst til at komme igen,” forklarer Bente Graae.

Se listen over europas bedste arbejdspladser - link i højre spalte.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.