Regeringen plejer vækstgrenen

10-05-2011
1 min.

Læserbrev fra Tina Nedergaard, MF, fhv. undervisningsminister.

Finn Borch Andersen mener ikke, at regeringen fokuserer nok på uddannelse i 2020 planen. Han mener, at regeringen saver vækstgrenen over. Tværtimod er vi i Venstre med til at sikre at vækstgrenen kan vokse yderligere ved at pleje hele træet, og skære de døde grene væk.

Uddannelse har længe haft regeringens fokus. Det siger sig selv at væksten bæres af at vi har en veluddannet arbejdsstyrke. Derfor har regeringen siden 2001 arbejdet for at flere unge skal have en ungdomsuddannelse, samtidig med der også har været fokus på kvaliteten af den uddannelse de unge modtager. Indsatsen har heldigvis båret frugt. Flere unge starter nu på og har udsigt til at gennemføre ungdomsuddannelse og videregående uddannelse

Udfordringen vi står over for i Danmark er at de store årgange snart skal på pension. Det betyder at arbejdsmarkedet kommer til at miste værdifuld arbejdskraft og erhvervserfaring som ikke umiddelbart kan erstattes af nye folk, da der kun vil komme fire nye ind på arbejdsmarkedet, hver gang fem forlader det.

Derfor har regeringen haft fokus på incitamenterne til at de unge bliver hurtigere færdig med deres uddannelse samtidig med at den værdifulde erfarne arbejdskraft bliver lidt længere på arbejdsmarkedet.

Vi har afviklet på gælden i de gode tider, fordi vi i fremtiden hellere vil bruge penge på uddannelse end på renteudgifter.Det er derfor ikke kortsigtet tankegang fra regeringens side at ville have indtægter og udgifter til at passe sammen, men en langsigtet strategi for at sikre velstanden i Danmark fremover. En velstand der skabes af en veluddannet arbejdsstyrke.

Tina Nedergaard
MF
Fhv. Undervisningsminister

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.