Nyt job - Anders Bau Truelsen

24-05-2011
2 min.

11 samtaler og så var jobbet der.

Anders Bau Truelsen, 35 år, dimitterede som cand.jur. i september 2010. Har arbejdet som studentermedhjælp i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Københavns Kommune. Pr. 11. april fuldmægtig i Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling.

Hvordan fik du jobbet?

”Helt traditionelt via en ansøgning på en opslået stilling. Jeg har været til 11 samtaler, og lige pludselig var den der.”

Hvorfor tror du, det var dig, der fik jobbet?

”Jeg tror, jeg tog det lidt mere afslappet til samtalen, fordi jeg også lige var blevet tilbudt et job der, hvor jeg havde studenterjob. Samtidig ringede en HR-medarbejder fra det sted, hvor jeg har været på aktiveringskursus, til min nuværende arbejdsplads og sagde, at de skulle lægge mærke til mig, for her var der tale om en kompetent ung mand. Og det kan da også godt have haft en betydning.”

Fik du noget ud af aktiveringsforløbet?

”Nej. Jeg blev placeret foran en computer, og så skulle jeg ellers bare søge job. Men det kunne jeg jo lige så godt have gjort derhjemme. Men måske har jeg alligevel fået noget ud af det, for det kan som sagt have hjulpet mig til at få mit job.”

Har det været svært at holde modet oppe i det halve år, du har søgt job?

”Det synes jeg egentlig ikke. Jeg har jo været til mange samtaler, og det har i sig selv betydet rigtig meget, for det er jo positiv feedback på mine ansøgninger.”

Hvad har du lært af alle de samtaler, du har været til?

”Hver gang er jeg blevet ringet op efterfølgende, og så har jeg spurgt, om der var noget, jeg kunne gøre bedre. Og her fik jeg at vide, at jeg skulle forsøge at holde øjenkontakten. Det har jeg da tænkt en del over.”

Hvad skal du lave?”Akkreditering af uddannelser og behandle klagesager fra studerende. Områder jeg overhovedet ikke vidste noget om i forvejen. Og det fortæller mig da, at den teoretiske og den praktiske del af juraen er to meget forskellige ting.”

Er det jobbet, du drømte om under studietiden?

”Jeg har altid tænkt, at jeg gerne ville arbejde i et ministerium, så det er jo helt perfekt.”

Hvad er dit råd til andre dimittender, der gerne vil finde et job?

”Hold modet oppe. Få skrevet de der ansøgninger, og sørg for at få feedback, når du har været til samtale – spørg både, hvad der gik godt, og hvad der gik skidt.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.