Mænd har øget risiko for at dø efter fyring

24-05-2011
1 min.

En mand, der bliver fyret, fordi hans arbejdsplads lukker, har 36 procent øget risiko for at dø. Det viser en ny analyse fra AKF, Anvendt Kommunalforskning.

Risikoen for at blive indlagt på grund af psykisk sygdom eller alkoholmisbrug øges også med godt 30 procent inden for fire år blandt mænd, der bliver fyret.

Men selv om der er tale om store procentvise effekter, er det vigtigt at være opmærksom på, at den grundlæggende risiko for at dø trods alt stadig er lille, siger forskningsleder i AKF, Eskil Heinesen, som står bag analysen.En fyring efter virksomhedslukning kan også have langvarige konsekvenser for mændene. Helt op til tyve år efter fyringen er der en forhøjet risiko for at dø på grund af hjertekarsygdomme, blive indlagt med psykisk lidelse eller på grund af alkoholmisbrug.

Analysen er baseret på 33.000 mænd, der mistede deres job på grund af virksomhedslukning. Ergo siger den ikke noget om, hvordan kvinderne bliver berørt.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.