Deprimerede mænd ryger ud af arbejdsmarkedet

10-05-2011
1 min.

Ledige bliver ofte ramt af depression, og især de deprimerede mænd har meget svært ved at komme i arbejde igen, viser ny forskning.

Sandsynligheden for at finde et job er omtrent en tredjedel lavere for mænd med en depression. Og de har næsten dobbelt så høj risiko for helt at forlade arbejdsmarkedet. Det er konklusionen på en undersøgelse fra Aarhus Universitet, som forsker Henrik Lindegaard, Anvendt KommunalForskning og professor Michael Rosholm, Business and Social Sciences, står bag.Undersøgelsen fokuserer på ledige, som er blevet ramt af depression, efter de er blevet ledige.

Forskerne har et par bud på, hvorfor ledighed rammer mændenes helbred hårdest: Det skyldes måske, at de stadig har større økonomiske forpligtigelser, og arbejdsløshed derfor lægger et større pres på dem. En anden forklaring kan være, at kvinder er hurtigere til at søge læge.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.