Nyt job - Betina Hagerup

05-04-2011
2 min.

Skal nedbringe de administrative byrder for virksomhederne.

Betina Hagerup, cand.merc. i virksomheders internationalisering, har fået posten som ny direktør for Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Hun kommer fra jobbet som erhvervsdirektør i Erhvervs- og Økonomiministeriets departement.

Hvordan fik du jobbet?

”Jeg søgte på en stillingsannonce, der var slået op. Og så var jeg gennem tests og samtaler med et ansættelsesudvalg, som min departementschef var formand for.”

Hvad er Erhvervs- og Selskabsstyrelsens hovedopgaver?

”Det er grundregistreringen af samtlige virksomheder i Danmark. Derudover er det lovgrundlaget for virksomhederne som fx årsregnskabsloven og selskabsloven. Og så er det at nedbringe de administrative byrder for virksomhederne. Vi er 310 ansatte.”

Hvorfor ville du gerne have netop det job?

”Fordi jeg er meget optaget af erhvervslivet og de rammer, som lovgivningen giver dem. Og så vidste jeg, at her er en god kultur og dygtige medarbejdere, som har lyst til udfordringer og forandring.”

I pressemeddelelsen om din udnævnelse skriver din minister, Brian Mikkelsen (K), at styrelsen ’står overfor en række store udfordringer’?

”Vi står overfor en grundlæggende udskiftning af vores IT-infrastruktur samtidig med, at vi skal styrke vores kunders adgang til vores digitale services.”

IT-projekter kan gå galt. Er du nervøs?

”Nej. Men jeg agter da at følge det tæt. Det er naturligt med projekter, der er af vital betydning for styrelsen.”

Hvad synes du selv er den største udfordring i jobbet?

”Det er, at vi skal levere bedre og flere ydelser for færre midler.”

De første 13 år af din karriere var i Carl Bro og CSC. Hvorfor så en topkarriere i det offentlige?

”Jeg er ikke typen, som lægger en karriereplan. Jeg er drevet af, at opgaven skal engagere mig. Erhvervspolitik er noget af det mest spændende, jeg kan forestille mig.”

Har du et eller flere ledelsesmæssige forbilleder?

”Nej. Men jeg kan pege på fire egenskaber hos de bedste chefer, jeg selv har haft: At de har visioner, at de kan give klare udmeldinger, at de er ordentlige og hele mennesker, og at de har humor og et anerkendende væsen.”Jeg har læst i avisen, at dit eget høje grin gør indtryk?

”Midt i løsningen af de alvorlige opgaver i dagligdagen er det vigtigt, at der også er plads til humor.”

Du skal lægge mange timer på jobbet, hvordan passer du på dig selv?

”Hvis man ikke erkender, at man ikke kan nå alting, og at det er i orden med et par nullermænd og nul hjemmebagte brød, får man ikke noget godt liv. Jeg prioriterer og skærer fra. På det punkt kan jeg godt være lidt bekymret på mange kvinders vegne.”

Hvad er det bedste, du kan bruge din fritid på?

”At lave mad, læse masser af aviser, samvær og diskussion med gode venner, cykle på jobbet og som noget nyt: Vinterbade.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.