Kamp om cheftitlerne påvirker lønforskel

25-04-2011
1 min.

Løngabet mellem erfarne og nyuddannede er skrumpet. Men det skyldes nok mest af alt, at der er blevet flere djøfere, men forholdsmæssigt færre chefer.

Erfaringer tæller tilsyneladende ikke så meget, som de har gjort. I 2010 tjente en ’erfaren’ djøfer typisk knap dobbelt så meget som en nyuddannet – 69.667 kroner om måneden mod 35.200 kroner.

Men i 1996 tjente den ’erfarne’ djøfer 2,4 gange så meget som den nyuddannede – 54.096 kroner mod 22.841 kroner.

Sværere at blive chef

En stor del af forklaringen på, at løngabet er skrumpet de senere år, er dog, at der er kommet mange flere djøfere, men samtidig har færre en cheftitel. Således er andelen af chefer blandt de ’erfarne’ djøfere faldet fra 74 procent i 1996 til 63 procent i 2010.

”At andelen med cheftitel er faldet skyldes ikke, at der er kommet færre djøf-chefer, men at flere samlet set nu tager en djøf-uddannelse, og de kan jo ikke alle blive chefer, og det smitter af på lønnen,” siger Anders Hjortshøj, chefkonsulent i Djøfs Analyse- og Strategi Afdeling.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.