Færre sygedage hos statsansatte

26-04-2011
1 min.

Hos statsforvaltningerne har de barberet de årlige sygedage ned med næsten tre hele dage – fra 11,3 dage i 2009 til 8,4 dage pr. medarbejder i 2010. Det betyder, at de ligger en smule under de gennemsnitlige 8,7 sygedage, som hver statsansat havde i 2010. I 2009 var gennemsnittet for alle statsansatte på 8,9, så her har altså samlet set også været et lille fald.

Djøferne er normalt med til at trække sygefraværet ned, og en stor del af dem har slet ingen sygedage, fortæller Mikkel Plannthin, kontorchef i Personalestyrelsen.

I 2010 havde djøferne i gennemsnit 5,8 sygedage. En lille stigning fra 2009, hvor de havde 5,7 sygedage.

Men der er store udsving i sygefraværet fra institution til institution, og her kan personalesammensætningen spille en rolle, fortæller Mikkel Plannthin.

”Kvinder har f.eks. et sygefravær, der gennemsnitligt er lidt højere end mændenes. Men alder har også en betydning. F.eks. er djøfere over 59 år dem, der har det laveste sygefravær overhovedet, ” siger han.Der er dog ingen automatik i det, understreger Mikkel Plannthin.

”En lang række faktorer som ledelse, fokus på nærvær og dialog med den sygemeldte spiller også en stor rolle.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.