Eksterne direktører koster mere og leverer mindre

26-04-2011
1 min.

Virksomheder, der bruger tid og penge på at rekruttere deres topchefer eksternt, taber både tid og penge ifølge management-issues.com.

En undersøgelse blandt de 500 største amerikanske selskaber viser, at de selskaber, der vælger interne kandidater, klarer sig signifikant bedre end dem, der udpeger en ekstern kandidat til en toppost.36 af virksomhederne har rekrutteret internt, og de klarer sig signifikant bedre end de øvrige virksomheder på syv målbare punkter fx rentablilitet, omsætning og vækst.

Det er ikke fordi, at topchefer, der er hentet eksternt, nødvendigvis gør et dårligt stykke arbejde, men mest af alt fordi, de bare koster så meget mere. Selve rekrutteringen koster, deres løn og bonus er typisk højere, og så bliver de som regel også kortere tid i jobbet. Næsten tre fjerdedele af de eksterne chefer er ude igen inden, der er gået fire år.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.