Succesrigt værktøj for ledige sat på pause

31-03-2011
1 min.

Tørsten efter at ansætte en akademiker med tilskud i de små videnvirksomheder er så stor, at hele budgettet for 2011 allerede er brugt. Tåbeligt, hvis der ikke bliver fyldt op med flere midler, lyder det fra Djøf.

80 mindre virksomheder har i årets første kvartal fået tilskud til at ansætte en akademiker – en såkaldt videnpilot. Desværre betyder den store efterspørgsel, at der ikke er flere støttekroner at hente i hele 2011. Meldingen fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen er, at de små og mellemstore virksomheder må vente til 2012, hvis de vil ansætte en akademiker gennem videnpilot-ordningen.

”Det er jo tåbeligt ikke at skyde flere penge i en ordning, der har så stor succes. Det viser jo, at man har fundet det helt rigtige instrument til at gøre de små og mellemstore virksomheder konkurrencedygtige og samtidig få flere ledige akademikere i job,” siger Lars Munck, arbejdsmarkedschef i Djøf.

Men hvorfor er det rimeligt, at akademikere skal have et tilskud i ryggen for at blive ansat?

”Det skal de selvfølgelig ikke til evig tid. Men det giver rigtig god mening nu, hvor ledigheden og særligt dimittendledigheden er så høj. Og hvor det faktisk er muligt for virksomhederne at få fat i akademikerne. De små og mellemstore virksomheder fylder meget i den danske erhvervsstruktur. Hvis vi ikke stimulerer de mindre virksomheder og tilfører noget kompetence, mister vi konkurrencekraft,” siger Lars Munck.

Akademikernes Centralorganisation har skrevet til videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen med en opfordring til at finde ekstra midler til videnpilotordningen i 2011. Og i Djøf arbejdes der også på at få kassen med støttemidler fyldt op igen.”Vi prøver at påvirke, hvor vi kan,” siger Lars Munck.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen inden redaktionens afslutning.

Kommentarer

Robbie

22.04.2011 kl. 12.04

Kudos to you! I hadn't thoguht of that!

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.