Nyt job - Christian Ib Lundborg

22-03-2011
2 min.

Fra ledelse til lean.

Christian Ib Lundborg, 44 år, cand.scient.pol. Har arbejdet mange år i den statslige sektor, senest som sekretariatschef på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. Han sagde op og gik ledig i otte måneder, men er nu ansat i løntilskudsjob hos Kompetenceforum ApS, der arbejder med og underviser i Lean.

Hvorfor sagde du dit job op uden at have et andet på hånden?

”Stressniveauet var blevet for stort. Og selvom jeg fik en snak om det med ledelsen, ændrede det sig ikke. Derfor indgik jeg en aftale om frivillig fratræden. Dengang forestillede jeg mig, at det ville gå hurtigt med at finde et nyt job.”

Men det lykkedes dig at finde et job. Hvordan?

”Jeg var blevet træt af et job, der fortrinsvis bestod af drift og brandslukning, så i de otte måneder jeg var ledig, læste jeg et hav af faglitteratur om lean og organisationsudvikling. Endelig havde jeg tid til at være faglig! Så tog jeg en uddannelse i lean, og efter et par måneder blev jeg kontaktet af underviseren, der ejer Kompetenceforum, hvor jeg arbejder i dag. Først var jeg i virksomhedspraktik, og nu er jeg ansat i løntilskudsjob. Og hvis ikke noget går helt galt, er der gode muligheder for, at jeg er partner, inden der er gået et år.”

Hvad er dine primære opgaver?

”Vores filosofi er, at vi primært underviser i lean og kun sjældent går ud som konsulenter, for hvis man skal lykkes med lean, skal det forankres dybt hos medarbejderne og ledelsen. Så jeg underviser og udvikler nye kurser, men jeg bruger også meget tid på markedsføring.”

Hvis du ser to år tilbage, hvor så du så dig selv i dag?

”Slet ikke der, hvor jeg er nu. Jeg havde nok forestillet mig at være sekretariatschef indtil min pensionering. Det var ikke indholdet i jobbet, der fik mig til at sige op, men stress og manglende ressourcer.”

Savner du din lederrolle?

”Nej. Jeg var rigtig glad for at være leder, men ikke på grund af magt eller for at kunne være den, der satte dagsordenen. Og der var også mange mindre flatterende sider ved at være leder – det var hårdt! Det, der er væsentligt for mig, er at flytte noget via udvikling. Nu er jeg havnet et sted, hvor jeg i dén grad har indflydelse hele vejen rundt, og hvis vi kigger på hinanden og siger: ’Lad os gøre det’, så gør vi det med det samme. Og det passer rigtig godt til mit temperament.”

Hvordan går det med stressen?

”Det er ikke et issue overhovedet. Det er et overstået kapitel for mit vedkommende.”

Og hvordan med fremtiden? Hvor ser du nu dig selv om ti år?

”Her, hvor jeg er nu – som partner.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.