Ledere bliver beslutningsjunkier

08-03-2011
1 min.

Chefer kan blive afhængige af at tage hurtige beslutninger. Abstinenserne minder om ludomaners, og det går ud over den langsigtede planlægning, skriver ftf.dk.

Den biologiske forklaring er, at det kemiske stof dopamin frigøres i hjernen, når man tager en beslutning, og det kan altså skabe afhængighed for nogle ledere, siger Annemette Digmann, innovationschef i Region Midtjylland til ftf.dk.

Symptomerne for en beslutningsjunkie minder om dem, ludomaner oplever, når de har trang til at spille: Uro og en drift til at forløse trangen.Annemette Digmann har erfaringer fra egne undersøgelser af chefer samt fra sit samarbejde med hjerneforskere.

Det er ofte mindre vigtige beslutninger, cheferne træffer, når trangen nager dem. Det kan være beslutninger som at gøre ting, medarbejderne lige så godt kan gøre – og måske endda gøre bedre, siger Annemette Digmann.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.