Hun gik ned i tid for at blogge

22-03-2011
2 min.

Dorte Wied Christensen får sin skrivelyst styret ved at blogge. Hun holder hver mandag fri for at blogge om de øjenåbnere, hun har fået i forbindelse med en coachuddannelse og en HD i ledelse.

I løbet af ugen læser Dorte Wied Christensen faglitteratur og lader sig inspirere af verden omkring sig. Om mandagen sætter hun sig til tasterne og skriver sit ugentlige blogindlæg på dortewied.dk.

Formen er kort og skåret helt ind til benet: ”Lige efter mit temperament,” som Dorte Wied Christensen siger. Indholdet er helt overordnet selvledelse. Hun har prøvet det hele af på sig selv, og hvis hendes erfaringer mikset med teori kan hjælpe andre med deres personlige og faglige udvikling, er hun glad.

Dorte Wied Christensen er cand.jur. og har suppleret med blandt andet en HD i ledelse og organisation og en coachuddannelse. Hun arbejder som udviklingskonsulent i Energistyrelsen – nu 30 timer om ugen.

Hun elsker udvikling, og hendes nyerhvervede uddannelser har givet hende en ekstra personlig indsigt. Hun har fundet ud af, hvordan alt det, hun lærte om strategi og ledelse, er noget, hun kan bruge på sig selv: Hvor står jeg nu? Hvor vil jeg hen og hvordan? Hvad motiverer mig? Og hvad skal jeg have fokus på for at være i balance?

Et af svarene for Dorte Wied Christensen er bloggen, som hun kalder sit eget lille eksperimentarium. Et frirum, hvor ingen skal godkende og tjekke det, hun skriver, og hvor det er hende, der bestemmer, hvornår der skal trykkes på publiceringsknappen.

Hun tjener ikke penge på det – tværtimod er hun gået ned i tid og dermed også i løn. Til gengæld er energiniveauet gået op – for det gør det, når man laver noget, der giver mening og er rigtig sjovt. Det er én af de erfaringer, hun også giver videre på bloggen.

Kan du ikke tjene penge på at blogge?

”Det kunne jeg måske godt. Men hvis jeg skulle have penge for det, kommer der også nemt restriktioner ind over. Og ikke mindst et momsregnskab. Jeg ser det mere som en form for frivilligt arbejde og et frirum for mig selv.”

Hvem er dine egne favoritbloggere?

”Jeg følger faktisk kun én fast blog lige nu – amerikaneren Everett Bogue. Hans indlæg handler om minimalisme og om at skære så meget fra som muligt for at komme ind til præcis det, der betyder noget. Derfor har jeg netop også skåret andre blogs fra.”

Hvor mange besøgende har du på din blog?

”3.000 i løbet af de fire måneder, jeg har skrevet. I snit 30 om dagen nu. 75 procent kommer fra Danmark, 15 procent fra USA, fem procent fra Rusland og resten fra Canada og Tyskland.” (Dorte Wied Christensen oversætter løbende sine indlæg til engelsk, red.)

Hvad er dine gode råd til andre, der gerne vil have deres egen blog?

”Bare gå i gang! Gå ind på wordpress.com, så har du din egen blog i løbet af en halv time. Men du skal have noget på hjerte, og du skal fatte dig i korthed. Der skal være substans og kvalitet i det, du skriver!”

Hvordan og hvornår slapper du af?

”Jeg holder helt fri i mine weekender. Til hverdag har jeg altid meget kørende oppe i hovedet, og så slapper jeg godt af ved at læse skønlitteratur, inden jeg går i seng. Faglitteraturen er forbeholdt mine daglige togture på næsten halvanden time tilsammen. Og så løber jeg en tur med hunden i skoven – mindst tre gange om ugen og altid om mandagen, inden jeg går i gang med min blog.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.