Finansfædre holder lang fædreorlov

08-03-2011
1 min.

Mændene i finanssektoren holder mere end ni ugers fædreorlov pr. barn. Det viser en ny undersøgelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

Men rent faktisk kan de holde op til 16 uger med fuld løn alt efter, hvor lang tid moderen holder orlov.Og træerne vokser da heller ikke ind i himlen. For selvom finansfædrene tager mere orlov end mændene på det øvrige arbejdsmarked generelt set gør, er det stadig kvinderne, der står for 80 procent af orlovsfraværet, skriver fanet.dk

Ifølge en Djøf-undersøgelse fra 2008 tager djøfere otte ugers fædreorlov mod kun godt tre uger i den øvrige del af befolkningen. Men djøf-fædrene kan dog sagtens have lagt flere dage på orloven siden 2008, siger Anders Hjortshøj, chefkonsulent i Djøf.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.