Privatansatte mere sikre i jobbet

08-02-2011
1 min.

Færre privatansatte djøfere er blevet afskediget det seneste år. Især i den finansielle sektor oplever markant færre djøfere at få en fyreseddel. Der er lys forude – dog ikke i alle brancher, siger Helene Rafn, chefkonsulent i Djøf.

Antallet af afskedigelsessager for privatansatte medlemmer er faldet det seneste år. I 2009 behandlede Djøfs konsulenter afskedigelsessager for 5,4 procent af de privatansatte medlemmer. I 2010 faldt det til 4,5 procent.

Det skyldes ifølge Helene Rafn, chefkonsulent i Djøf, at der er skåret ind til benet de fleste steder, og at de store fyringsrunder på det private arbejdsmarked tilsyneladende er overstået. Det betyder, at de privatansatte djøfere kan sidde lidt mere trygt i jobbene.

”Vi har stadig mange afskedigelsessager, men de kommer ikke længere i stride strømme. De medarbejdere, man har tilbage nu, er dem, man ikke kan skære væk. Derfor er de store nedskæringer generelt set nok stoppet,” siger Helene Rafn.

Lys forude

I rådgivnings- og konsulentbranchen, i advokatbranchen og i organisationsverdenen er der dog stadig mange afskedigelser, men i den finansielle sektor er der til gengæld sket et markant stop i fyringerne. Og her er de også begyndt at ansætte igen hist og pist, fortæller Helene Rafn.Så der er lys forude, vurderer hun. Men selvom afskedigelsessagerne er faldet, er der dog ikke den store positive udvikling i ansættelseskontrakterne endnu.

Og i den offentlige sektor går det stadig den forkerte vej – især i cheflaget, hvor der har været flere afskedigelsessager i forhold til året før: 2,8 procent i 2010 mod 1,6 procent i 2009. Hos offentligt ansatte djøfere uden cheftitel er det nogenlunde status quo.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.