Nyt job - Jacob Lundgaard

22-02-2011
3 min.

Direktør i medvind.

Jacob Lundgaard, 42 år og cand.mag. i voksenpædagogik og historie. Har blandt andet været webmaster på Roskilde Universitet, koordinator for et e-learningsteam i FOA, projektleder i Dansk Magisterforening, chefkonsulent i Albertslund Kommune, centerleder i Gate 21 og nu administrerende direktør samme sted.

Hvordan fik du jobbet som administrerende direktør?

”Jeg blev oprindeligt ansat i Albertslund Kommune, hvor en af mine opgaver var at skabe et partnerbaseret klima- og energicenter, der arbejder på tværs af kommuner, private virksomheder og vidensinstitutioner. Projektet voksede sig hurtigt stort og blev for knap to år siden til Gate 21, hvor jeg så blev centerleder. Den tekniske direktør i kommunen var formelt set direktør, men i praksis var jeg leder af stedet. Nu er jeg så også blevet ansat som direktør af bestyrelsen.”

Hvad er målet med Gate 21?

”At udvikle klima- og energiløsninger i stor skala på tværs af den offentlige-, den private- og forskningsektoren og skabe de grønne løsninger, som Danmark skal leve af i fremtiden.”

Vidste du godt, at du ville blive leder af Gate 21?

”Da jeg blev ansat i Albertslund Kommune, anede jeg det ikke. Men da vi havde været i gang med udviklingsopgaven i et par måneder, fik jeg tilbuddet. Og jeg ville gerne prøve kræfter med både det strategiske ansvar og personaleledelse. Og jeg skal love for, at jeg har haft en stejl læringskurve. På mindre end to år er vi oppe på 25 medarbejdere.”

Hvordan er det så at være personaleleder?

”Godt og udfordrende. Godt fordi vi, på trods af at vi alle sammen er relativt nyansatte, har fået skabt et stærkt hold. Udfordrende og til tider også frustrerende, fordi det hele går så stærkt, at jeg ikke har haft den tid til personaleledelse, som jeg kunne ønske. Men derfor er jeg netop på vej til at ansætte en leder, der kan aflaste mig på den front.”

Hvad er din kæphest som administrerende direktør?

”At skabe en virksomhed, som på den ene side er skarp på at lave professionelle ydelser og på den anden side er åben for, at det, vi laver, også er en læreproces, hvor vi er nødt til at tage risici og lære nyt hele tiden. Og som personaleleder vil jeg gerne være god til at finde den rigtige balance mellem ledelse og selvledelse. På den ene side har jeg en meget åben ledelsesstil og inddrager medarbejderne, og på den anden side skal de aldrig være i tvivl om, at det er mig, der tager ansvaret.”

Bruger du dit netværk?

”Ja, i allerhøjeste grad. Jeg har hverken tid eller råd til at tage den master i ledelse, som jeg gerne ville. Til gengæld sparrer jeg rigtig meget med mit netværk. Jeg har selv været med til at starte en VL-gruppe for ledere, som ikke bare tænker bundlinje, og der sidder en flok meget spændende direktører, jeg kan lære meget af.”

Hvor meget arbejder du?

”50-60 timer om ugen. Jeg har haft lidt travlt her i opstartfasen. Jeg har ikke rigtig tid til andet end job og familie – det er ikke mit ønske, men jeg har ikke rigtig haft andet valg, for vi skal starte en ny organisation op, samtidig med at vi skal gøre en partnerkreds tilfreds hele året rundt.”

Er du glad for at gå på arbejde om morgenen?

”Jeg synes, det er helt fantastisk spændende. Og jeg synes også, at det er en stor udfordring.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.