Myten om de overkvalificerede

08-02-2011
1 min.

Det er ikke rigtigt, at overkvalificerede kandidater løber af pladsen, så snart en bedre mulighed byder sig. Ifølge en undersøgelse, der er publiceret i The Journal of Applied Psychology, er det bare en myte, skriver management-issues.com.

Faktisk har overkvalificerede kandidater en tendens til at blive længere i jobbet og levere bedre resultater end øvrige kandidater, siger en af forskerne bag undersøgelsen, Dr. Anthony Nyberg fra University of South Carolina.

Han siger, at mennesker med en høj intelligens kan have mange gode grunde til at ønske sig et simpelt job. Det kan være på grund af work-life-balance, helbred eller simpelthen bare behovet for at tjene nogle penge.

Det er ikke rigtigt, at overkvalificerede kandidater løber af pladsen, så snart en bedre mulighed byder sig. Ifølge en undersøgelse, der er publiceret i The Journal of Applied Psychology, er det bare en myte, skriver management-issues.com.Faktisk har overkvalificerede kandidater en tendens til at blive længere i jobbet og levere bedre resultater end øvrige kandidater, siger en af forskerne bag undersøgelsen, Dr. Anthony Nyberg fra University of South Carolina.

Han siger, at mennesker med en høj intelligens kan have mange gode grunde til at ønske sig et simpelt job. Det kan være på grund af work-life-balance, helbred eller simpelthen bare behovet for at tjene nogle penge.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.