Kvinder ikke tiltrukket af præstationsløn

23.2.2011

af

Mænd opsøger i højere grad job med kollegial konkurrence, mens kvinderne foretrækker en fast løn, der ikke er til forhandling.

Det konkluderer professor i økonomi, John List fra University of Chicago. I et forsøg oplyste han godt 7.000 mænd og kvinder, der havde søgt to stillinger, om at en lille del af lønnen var baseret på en præstationsbonus. Det fik kvinderne til at falde fra i stor stil, selv om den sikrede grundløn faktisk var højere end normallønnen for en tilsvarende stilling, skriver videnskab.dk.

Helle Venø, chefkonsulent i Djøf, kan dog ikke genkende, at de kvindelige djøfere generelt set er angste for præstationsafhængig løn.

”Men det er ofte vigtigt for kvinderne, at lønsystemerne er gennemsigtige, så de kan forsvare, hvis de har fået en bonus. For det betyder meget for dem at holde sig gode venner med kollegerne og bevare en god stemning på arbejdspladsen,” siger Helle Venø.

Der er generelt set også flere mænd i de brancher, hvor præstationsløn er udbredt, siger hun. Men det kan også hænge sammen med, at det også typisk er her, at fleksibiliteten er lav og arbejdstiden høj – ikke noget kvinderne normalt er tiltrukket af, siger Helle Venø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Ankestyrelsen
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet