Få ny motivation i dit job

08-02-2011
2 min.

Trykker rutinerne? Så rok med båden. Når jobmarkedet står stille, må du få dét job, du har, til at bevæge sig. Udviklingskonsulent Karsten Lodahl Madsen, Djøfs Karriere- og Kompetencecenter, hjælper dig på vej.

Når tiderne ikke er til at søge nyt job, hvad gør du så i stedet?

”Som djøfer behøver man ikke stille sig tilfreds med at være mellemfornøjet i sit arbejdsliv. Hvis du ser lidt grundigere på de muligheder, der er i din organisation, er udvikling og fornyet arbejdsglæde tættere på, end man bilder sig selv ind.”

Hvorfor det? Hvis du alligevel vil søge nyt job, når tiderne vender?

”Den bedste vej til at skaffe sig det næste job er at bruge det nuværende job til at kvalificere sig til det. Målet bør være, at du får redefineret dit job eller din rolle, så du får mulighed for at skabe de resultater og udvikle de kompetencer, der skal til for, at du kan få dit fremtidige ønskejob. Og vigtigst af alt, at du oplever trivsel og motivation, mens det sker. For du får ikke ønskejobbet i morgen.”

Hvordan gør du helt konkret?

”Da håb ikke er en særlig god karrierestrategi, gælder det om at få afklaret dine egne ønsker, afdække de muligheder, der rent faktisk er internt og signalere dem tydeligt i organisationen til de rette personer.”

Hvor starter du?

”Du skal være lige så professionel med din personlige karriere, som du er med dit job. Start med at definere dit mål på lidt længere sigt. Hvordan ser dit næste job ud? Hvad giver virkelig mening for dig? Hvilken rolle har du i fremtiden? Hvilken sammenhæng indgår du i? Hvad skal være til stede for, at netop dit talent bliver opfattet som en gave til organisationen? Hvad vil du for alt i verden undgå?”

Og hvad så, når du har tegnet dig et billede af det?

”Så kan du kortlægge, hvad der efter din mening kræves af personlige styrker og faglige kompetencer. Så ved du, hvad du kan fokusere på her og nu for, at jobbet giver ny mening.”

Men du skal også have kommunikeret det?

”Ja. Her er strategien: Vær tydelig. Tal med chefen. Der skal være en gevinst for både dig og organisationen. Han/hun vil gå langt for at imødegå ønsker fra en god medarbejder, hvis det samtidig giver forretningsmæssig mening. Sørg for, at der både er sat mål for de resultater, du skal opnå, og for den læring, der skal til for, at du kommer i mål. Og at der er støtte og feedback.”

Kan der ikke let gå udvidet mus-samtale i det, uden der sker noget?

”Jo. Du skal også handle. Hvis du overvejer et større sporskifte, kan du bruge dit nuværende job til at prøve det af. Det er svært at tænke sig til, om det virker – nogle gange skal man bare prøve det af i det små. Hvis du fx drømmer om at skifte til HR, så prøv at få lov til at løse nogle udvalgte HR-opgaver i 10-20 procent af arbejdstiden.”

Hvis man gør, som du siger, garanterer du så et resultat?

”Det er godt at sætte mål for karrieren. Det giver retning, men det er ikke nogen garanti for, at man havner, hvor man havde tænkt sig. Men det reducerer elementet af tilfældighed i jobsøgningen. Ofte åbner der sig helt nye døre undervejs, som ikke var kendte. Så det gælder om at gøre sig spilbar og gribe muligheden, når den viser sig.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.