Proaktiv jobsøgning

30.11.2011

af

Nyuddannet bachelor i informationsvidenskab og fortsat uden job. Sådan er virkeligheden for Marie-Louise Portefée Hansen, som finder ny inspiration og gejst i netværket Powerjobsøgerne i Kolding.

Powerjobsøgerne Trekanten er organiseret som en virksomhed med ledelse, salg, it-afdeling, rekruttering og administration. Til forskel fra en ’rigtig’ virksomhed er råstoffet her ledige fra forskellige brancher. Tirsdag og torsdag formiddag mødes de i lokaler, der er stillet til rådighed af Kolding Kommune, for at hjælpe hinanden med at finde et nyt job.

”Det er motiverende at være sammen med andre i samme situation. Vi hjælper hinanden med at holde gejsten oppe, og jeg får samtidig styrket mine faglige kompetencer inden for it og samarbejde på tværs af faggrupper. For mig er det nye færdigheder, som jeg kan skrive på mit cv,” fortæller Marie-Louise Portefée Hansen, der har påtaget sig hvervet som it-ansvarlig for gruppen. Hun sørger blandt andet for opdatering og videreudvikling af hjemmesiden samt undervisning af brugerne i samarbejde med kolleger fra Powerjobsøgerne Hovedstaden. De to netværk har fælles hjemmeside. 

Powerjobsøgerne trækker på hinandens specialviden. Marie-Louise Portefée Hansen har fx fået sparring til udarbejdelse af sit cv, træning i jobsamtaler og gode råd om sin LinkedIn-profil, som hun er begyndt at bruge mere offensivt i jagten på et job. Som endnu et plus nævner hun, at Powerjobsøgerne har udvidet hendes netværk – noget, hun også kan bruge, når hun kommer i job.

”Selvom jobsituationen ikke ser alt for lys ud lige nu, ser jeg optimistisk på tingene. I Powerjobsøgerne arbejder vi proaktivt, hvilket gør os mere attraktive for arbejdsgiverne. Desuden optimerer det chancerne, at vi hele tiden holder øje med og underretter hinanden om, hvor der er ledige jobs.”

Powerjobsøgerne er åbent for alle ledige ildsjæle uanset uddannelse, baggrund og erhvervserfaring. Eneste betingelse for at være med er, at man er aktiv i en af afdelingerne.

Fordelene

Ud over Kolding og hovedstaden er der også en gruppe i Aarhus. Netværkene er opbygget efter samme model, hvor det handler om at indgå aftaler med virksomheder om at give netværket besked om ledige jobs, inden de bliver opslået offentligt. Til gavn for begge parter. Powerjobsøgerne får mulighed for at byde ind med velegnede kandidater, og virksomhederne behøver ikke bruge tid og ressourcer på at kigge bunker af ansøgninger igennem. I dag bliver langt de fleste jobs besat via netværk, helt op til 70-80 procent siges det, og det er da også baggrunden for etableringen af Powerjobsøgerne.

Siden Marie-Louise Portefée Hansen kom med i august i år er fire fra Kolding-netværket, som p.t. består af 15 medlemmer i alt, kommet i job. På landsplan har cirka 150 i skrivende stund fundet nyt arbejde via Powerjobsøgerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet