Nyt job - Katharina Jespersen

30.11.2011

af

Hjælper socialt udsatte ud af praktisk kaos.

Nyuddannede Katharina Jespersen, 29, cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet, er blevet ansat som projektleder i Den Sociale Retshjælp i Aarhus. Hun har været med til at skabe sit eget job.

 

Hvad er Den Sociale Retshjælp?

”Det er en frivillig organisation, som yder gratis juridisk og økonomisk rådgivning til socialt udsatte borgere. Vi er cirka 120 medarbejdere. De ti af os er lønnede, resten er frivillige og praktikanter.”

 

Hvordan fik du jobbet?

”Jeg startede i praktik i efteråret 2010. Jeg fik hurtigt meget ansvar i Innovationsafdelingen, som er foreningens retspolitiske afdeling. En dag så vores formand mig dybt i øjnene og sagde, at hun meget gerne ville beholde mig, og at vi sammen kunne arbejde på at skaffe penge til det.”

 

Det vil sige, at du har været med til at skabe dit eget job?

”Ja. Sammen med formanden og en kollega udviklede jeg to projekter, som vi søgte støtte til fra Satspujlen. Da min praktik udløb i januar, fortsatte jeg i et studenterjob 16 timer om ugen, mens jeg skrev mit speciale færdigt, og vi ventede på, om vi fik pengene.”

Det var spændende?

”Ja. Jeg besluttede at tro på, at vi ville få dem, og bestemte, at jeg frivilligt ville arbejde de resterende timer, så jeg var der fuldtid. Jeg ville gerne vise, at jeg var værd at satse på. Jeg så det også som en investering i min fremtid.”

 

Men I fik pengene. Hvad går projektet ud på?

”Det er et samarbejde mellem os og Myndighedsafdelingen for Socialpsykiatri og Udsatte Voksne i Aarhus Kommune. Myndighedsafdelingen får mulighed for at tilbyde borgere, der bliver visiteret til social behandling, at komme ned til os. Vi giver dem så juridisk hjælp og gældsrådgivning.”

 

I hjælper både den udsatte og kommunen?

”Ja. Forventningen er, at hvis de får ryddet op i deres juridiske og økonomiske problemer, vil de få mere overskud og dermed få mere ud af deres behandling. Vi håber også, at de heller ikke så let vil falde tilbage igen efter behandlingen.”

 

Og dine konkrete opgaver?

”Jeg står for alt det overordnede arbejde i projektet med koordinering med Myndighedsafdelingen og Servicestyrelsen og for statistik, dokumentation og formidling. Jeg er samtidig også leder af Innovationsafdelingen, så resten af tiden bruger jeg på at kæmpe for vores politiske mærkesager.”

 

Hvad med specialet?

”Det afleverede jeg i oktober. I mandags fik jeg min karakter, så nu er jeg færdiguddannet og har et drømmejob.”

 

Hvor ser du mon dig selv om ti år?

”Det er et godt spørgsmål. Men mit projekt kører i de næste fire, og jeg er med lige så længe. Det er for vigtigt at forlade. Jeg vil følge det helt til dørs. Også landspolitisk.”
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
HK Danmark
Frist 18. jun. 2023
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet