Ny regering forventes at spare på Slotsholmen

2.11.2011

af

Under sloganet ’Fokuseret administration’ pålagde VR-regeringen på falderebet centraladministrationen en fem procents besparelse i 2012-13. Det var prisen for det såkaldte ’håndværkerfradrag’, hvor ministerierne altså skulle levere finansieringen.

Nu har den nye regering afskaffet håndværkerfradraget pr. 1. januar og afløst det af et grønt energitilskud. Hvad der sker med fem-procents besparelsen afgøres først i de pågående finanslovsforhandlinger.

Lars Qvistgaard, formand for DJØFs Overenskomstforening, har dog ingen tiltro til, at den nye regering tager besparelsen af bordet.

”Det har jeg ikke set nogen antydning af. Regeringen har behov for penge til alle deres initiativer. Men man kan ikke bare presse citronen yderligere under dække af at kalde det fokuseret administration. Det er helt klart nødvendigt, at man fra politisk hold prioriterer, hvad vi skal lave, og hvad vi ikke skal lave.”

Indtil regeringsskiftet har ministerierne ledt efter forslag til besparelser. Der kan sågar findes eksempler på, at man fra øverste plan har bragt forslag om kollektiv lønnedgang på banen.

”Det går vi ikke med til. Det er ikke Djøfs politik. Vi skal have den løn, vi skal have, og det er stærkt tvivlsomt, om vi kan redde nogle stillinger ved lønnedgang,” siger Lars Qvistgaard.
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Job
KL - Kommunernes Landsforening
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet