Djøf-politikere som ledighedsambassadører

30.11.2011

af

Ledigheden var det helt store omdrejningspunkt på Djøfs repræsentantskabsmøde. Og opfordringen lød: Hvad kan du som repræsentant gøre for de ledige djøfere?

Alt for mange djøfere er ledige. Alt for mange dimittender er ikke kommet i job et år efter, de blev kandidater. Og alt for mange djøfere har været ledige i mere end et år. Ledigheden og indsatsen for at komme den til livs var det helt store tema på Djøfs repræsentantskabsmøde den 17. november.

Og selvfølgelig bliver der arbejdet politisk på at få ledigheden ned via akademikerkampagnen, løntilskudsordninger og videnpilotordningen. Djøf trykker på en masse politiske knapper, og det skal vi selvfølgelige blive ved med – og gerne med forøget styrke, lød det fra Djøfs afgående formand Finn Borch Andersen. Også sekretariatet tænker for fuld kraft ledighed ind i medlemsydelserne.

”Vi bruger 25 årsværk på indsatsen for beskæftigelsesfremme,” sagde Finn Borch Andersen.

Men det er bare ikke nok.

”For hvad kan vi selv gøre? Hvordan kan vi selv bidrage med at skabe kontakter mellem arbejdssøgende djøfere og private og offentlige virksomheder?”

Finn Borch Andersen kastede spørgsmålet ud til alle de godt 140 fremmødte repræsentantskabsmedlemmer og overlod ordet til Henrik Funder, medlem af Djøf Privats bestyrelse. Han har nemlig fostret ideen om, at alle politiske aktive i Djøf bør fungere som ledighedsambassadører.

Fra salen kom der flere bud på, hvordan de ledige kan få en hjælpende hånd ind på arbejdsmarkedet.

Én forslog en pendant til ’Læger uden grænser’, nemlig ’Djøfer uden grænser’. Djøferne kan bruges til så meget derude i den store verden. De kan være med til at opbygge demokratier, økonomier og retsstater, lød argumentet.

Et andet bud var en mentorordning, hvor en djøfer i job tager én eller flere ledige under sine vinger og bruger sit netværk til at få dem i arbejde.

Og til djøferne på det private arbejdsmarked: Ansæt flere djøfere som studentermedhjælpere. Al erfaring viser, at det er en rigtig god vej til en fastansættelse, når kandidattitlen er i hus, lød et tredje bud.

Forslag var der mange af og Djøfs nye formand Lisa Herold Ferbing takkede for ambassadør-initiativet og understregede, at beskæftigelsesområdet også er hjerteblod hos hende. Lisa Herold Ferbing er Djøfs første privatansatte formand, men det er ikke det, hun ønsker at blive kendt på.

”Det er selvfølgelig en historisk dag for Djøf Privat, men når det er sagt, ønsker jeg at være hele forbundets formand. Og det vil jeg meget gerne holdes op på,” sagde Lisa Herold Ferbing.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet