Djøf Forums arabiske forår

29-11-2011
1 min.

Kan man tale om et ”arabisk forår”, når opstanden i den arabiske verden diskuteres? Svaret på det spørgsmål var der ikke enighed om hos de to oplægsholdere, som debatterede udviklingen i de arabiske lande ved Djøfs stort anlagte arrangement ”To kriser – en verden”.

Knap 1.200 medlemmer af Djøf havde fundet vej til Øksnehallen i København for bl.a. at høre direktør og tidligere medlem af De Forenede Arabiske Emiraters Parlament, Najla Al Awadhi og Danmarks ambassadør i Cairo, Christian Hoppe, øse af deres viden om de arabiske lande.

Najla Al Awadhi kaldte udviklingen for ”det arabiske forår” og fastslog, at den positive udvikling i visse arabiske lande kan bruges som et værktøj til at åbne op i andre lande i regionen. Christian Hoppe brugte derimod de sorte farver, da han skulle beskrive, hvilken vej det gik i Egypten. ”Revolutionen døde, da Mubarak gik af”, som han udtrykte det og syntes derfor ikke, man kunne tale om noget ”arabisk forår”.

Begge var de dog enige om, at der var tale om store generationskløfter i de arabiske lande, og at det var vigtigt at lægge vægt på forskellighederne i hvert enkelt arabisk land, når udviklingen skulle bedømmes. Arrangementets anden del tog udgangspunkt i den aktuelle økonomiske krise. Her holdt professor Jørgen Ørstrøm Møller et fængende oplæg, hvor han bl.a. kom ind på Eurozonens styrker i forhold til USA og på vigtigheden af, at Danmark i endnu højere grad satser på uddannelse i fremtiden.

Efter de spændende oplæg var der rig mulighed for de mange tilhørere til at diskutere og netværke under aftenens buffet.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.