1.500 færre arbejdspladser i statsadministrationen

30.11.2011

af

Det kommer til at koste 500 arbejdspladser i statsadministrationen i 2012 og 1.000 i 2013, at S-SF-R-regeringen vælger at videreføre VK´s administrative spareplan Fokuseret Administration.

Det vurderer HK/Stat, som ifølge Ugebrevet A4 har regnet på de administrative besparelser i finanslovsforslaget – 450 mio. kr. i 2012 og 900 mio. kr. i 2013.

Projekt Fokuseret Administration blev søsat af daværende finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) for at finansiere det nu afskaffede håndværkerfradrag.

S-SF-R viderefører ifølge finansminister Bjarne Corydon (S) spareprojektet, fordi der mangler penge i statskassen.

”Der er begrænsede ressourcer til rådighed, og derfor skal vi altid se på, hvordan vi kan løse opgaverne mere effektivt og frigøre midler til forbedring af den offentlige service. Regeringens klare holdning til at løse den aktuelle krise er, at alle skal bidrage,” skriver han til A4.

”Derfor er det helt rimeligt, at vi i staten tager vores egen medicin og ser på, hvordan vi løser opgaverne mere effektivt. Det handler om at fokusere ressourcerne til det væsentlige, og det har vi fx gjort i mit ministerium ved at lave en Moderniseringsstyrelse og en Digitaliseringsstyrelse, der er målrettet vores kerneopgaver,” fortsætter han.

Lars Qvistgaard, formand for Djøfs Overenskomstforening, frygter uprioriterede besparelser. Vi savner at få at vide, hvilke opgaver de offentlige myndigheder ikke skal løfte, og hvor sagsbehandlings- og ventetiderne skal være længere, siger han.

”Det er hårdt nok allerede nu som offentligt ansat at skulle opleve den ene sparerunde og organisationsændring efter den anden. Det skaber mistrivsel, stress og øget sygefravær. Det hjælper ikke, hvis politikerne samtidig fralægger sig ansvaret for forringelserne af den offentlige service og tørrer ansvaret af på embedsmændene,” siger han.

Hvordan de enkelte ministerområder udmønter spareplan Fokuseret Administration, forventer Finansministeriet overblik over inden jul. Selv skal Finansministeriet spare 100 mio. kr. over de næste to år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet