Nyt job - Uffe Høj Kristiansen

18-10-2011
2 min.

Tysk – et godt kort på hånden.

Uffe Høj Kristiansen, 37 år, cand.merc.int. fra Syddansk Universitet – primært i Flensborg. Erhvervskonsulent hos Nordvestjysk Erhvervsråd, trainee og kommerciel logistikkonsulent hos VELUX, key account manager hos GKN Wheels Division og pr. 1. oktober regional eksportchef hos Tagarno A/S, der udvikler og sælger kameraløsninger til blandt andre syns- og læsebesværede samt inspektion.

Hvordan fik du jobbet?

”På helt traditionel vis. Jeg så et opslag, søgte, var til to samtaler og fik jobbet. Så det kan godt lade sig gøre endnu.”

Hvorfor søgte du jobbet?

”Jeg har oplevet krisen der, hvor jeg kommer fra, og både virksomheden og jeg er kommet stærkere ud på den anden side. Men nu trængte jeg til nye udfordringer med mere faglig tyngde og selvstændigt ansvar. Jeg kommer til en meget international virksomhed, hvor jeg er ansvarlig for salgsstrategier, mål, aktiviteter, budgetter og handlingsplaner for markeder i halvdelen af verden – blandt andet de tysktalende lande, Østeuropa, Indien og Kina. Det inkluderer også at understøtte distributørerne, at udvikle nye markeder og 60-70 rejsedage om året.”

Hvordan har du det med at skulle være væk så meget?

”Det er jeg allerede vant til fra mit tidligere job, og det har jeg det fint med.”

Hvad glæder du dig mest til i dit nye job?

”Det bliver spændende at udvikle de store vækstmarkeder som Kina, Indien og Rusland – og så er det jo også gode markeder at få på sit cv.”

Har du haft en bevidst karriereplan?

”Ja, især efter VELUX-tiden. Jeg kom rundt i mange forskellige afdelinger og havde nogle meget begavede og inspirerende kolleger, og det gav nogle tanker og en retning for min videre karriere: Jeg ville gerne arbejde med salgsledelse.”Hvad er dine styrker i den henseende?

”Det er helt klart, at jeg er rigtig god til at have med mennesker at gøre – fra den lidt nørdede ingeniør til den fremtrædende, krævende indkøber. Jeg er god til at få dem til at føle sig respekteret og få lyst til at gøre forretninger med mig, selvom jeg giver dem både med- og modspil. Og så har det vist sig at være en stor fordel, at jeg kan tysk. I de job, jeg har fået, har det været et godt kort at have på hånden.”

Kunne du overveje at finde en arbejdsgiver uden for Danmarks grænser?

”Ja, det har jeg da tænkt på. Og det kan sagtens være, det bliver relevant på et tidspunkt.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.