Nyt job - Anna Sophie Wiese

04-10-2011
2 min.

Nyslået fuldmægtig søger a cappella-kor.

24-årige Anna Sophie Wiese, cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet, er en glad dimittend. Første gang hun kom til samtale, var der bid. Nu er hun ny fuldmægtig i Kirkeministeriet.

Hvordan havde du det med jobmarkedet?

”Jeg var indstillet på, at der kom til at gå noget tid. Men man bliver også nødt til at tro på, at man hører til den majoritet, som trods alt får et job inden et år. Det gør ondt at se, at mange af mine virkelig skarpe medstuderende stadig går ledige.”

Hvor mange ansøgninger nåede du at skrive?

”Faktisk kun otte, før der var bid.”

Har du haft studiejobs?

”Jeg har arbejdet frivilligt i syv år for Muskelsvindfonden med blandt andet Grøn Koncert og Roskilde Festival. Jeg har også haft en studierelevant projektansættelse i en kortere periode. Og så har jeg været kirkesanger i Frederikskirken i Skåde Sogn i Aarhus i fem år.”

Betød det sidste noget for, at du blev valgt?

”Det tror jeg. For det gør, at jeg ved meget om, hvordan den danske folkekirke fungerer lokalt. Men de sagde også til mig, at jeg havde skrevet en god ansøgning.”

Hvad skal du konkret arbejde med i Kirkeministeriet?

”Jeg er ansat i økonomikontoret. Jeg skal primært beskæftige mig med finansloven, men også i begrænset omfang med folkekirkens lokaløkonomi.”

Hvordan har dine første 14 dage været?

”Kollegerne er supersøde, og jeg kan godt lide den energi, der er her. Jeg er blevet tilknyttet en bestemt kollega her i oplæringsfasen, og han er rigtig god til at tage sig af mig.”

Hvordan med selve arbejdet?

”Der er meget nyt at lære, og det er selvfølgelig lidt hårdt. Man vil jo også gerne vise, hvad man kan, og så er det lidt frustrerende, at man ikke bare kan gå ind at løse opgaver på lige fod med de andre. Men sådan er det jo, når man starter et nyt sted, det er et spørgsmål om tid og tålmodighed.”

Du er flyttet til København på grund af dit nye job. Har det været svært?”Måske ikke ligefrem svært, men i hvert fald hårdt arbejde at finde sig selv i en ny by. Heldigvis bor min kæreste herovre i forvejen, så jeg er flyttet ind i hans lejlighed på Vesterbro.”

Er han også cand.scient.pol.?

”Nej, han er Master of Disaster Management, som er en fælles uddannelse mellem Lund og Københavns Universitet. Lige nu er han udsendt som Logistics Manager med Red Barnet på Afrikas Horn. Han kommer hjem i slutningen af november. Det glæder jeg mig til.”

Skal du synge her i København?

”Det vil jeg rigtig gerne, men det er endnu ikke lykkes mig at finde det helt rigtige rytmiske a capella-kor (flerstemmig sang uden instrumentledsagelse, red.). Sig endelig til, hvis I kender et.”

Se link i højre side - det er Anna Sophie Wiese på øverste linie nr. to fra højre.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.