Min MBA

5.10.2011

af

Karen-Marie Katholm

Karen-Marie Katholm, 44 år, MBA, HD og eksportingeniør. I dag Vice President, Supply Chain i Danisco/DuPont.

Et sikkert skub til karrieren

Efter afslutning af mit studie manglende jeg nogle ledelsesværktøjer. Jeg tog først en HD, men savnede efter nogle års arbejde mere ledelsesuddannelse og besluttede at tage en Executive MBA. Jeg skulle studere ved siden af mit job og orienterede mig derfor kun i deltids MBA-studier. Jeg overvejede en MBA fra en international skole og at læse på fjernstudie, men jeg havde allerede arbejdet i store organisationer i udlandet i flere år og følte ikke, at det var internationalt netværk og perspektiv, jeg manglede. Derfor blev det et deltidsstudie i forandringsledelse fra ASB i Aarhus.

Jeg læste MBA’en fra 2003-2005 og føler virkelig, at studiet siden har haft stor værdi. Jeg har fået større forståelse for forandringer i organisationer og for ledelse generelt. Det at studere tæt sammen med ledere fra forskellige brancher og funktionsområder har derudover givet en langt bedre forretningsforståelse og indsigt i hele organisationen. Studiet har også udviklet mig meget personligt. Og endelig er jeg siden avanceret flere gange til  forskellige organisationer. Og de lederjobs er jeg overbevist om, at jeg ikke var kommet i betragtning til, hvis ikke jeg havde haft en MBA i rygsækken.

Thomas Olsen

Thomas Olsen, 43 år, HD i afsætningsøkonomi fra 1997. Har læst full-time MBA på CBS i 2005-2006. I dag indehaver af PENOL A/S.

Bedre beslutningstager i dag

Jeg læste en MBA i 2005 – både for at få opdateret min uddannelse, men også fordi jeg havde brug for et sabbatår til at styrke mit netværk og i det hele taget blive klogere. Jeg overvejede at læse i udlandet, men kan godt lide at bo i Danmark, og her vil jeg gerne blive. Her har jeg min forretning, og derfor er det her, jeg har mest brug for at udvide mit forretningsnetværk. Derfor læste jeg MBA på CBS. Jeg valgte en full-time MBA, da jeg med en HD i rygsækken har prøvet at læse ved siden af jobbet. Jeg ville gerne prøve den luksus, det er at studere på fuld tid.

Min MBA har virkelig betydet meget. Jeg har godt nok beholdt samme job, men har til gengæld udviklet mig enormt og føler mig langt bedre rustet i jobbet i dag. Jeg er blevet bedre til at træffe beslutninger og har lært, at problemstillinger kan anskues fra mange sider. Det har styrket min samarbejdsevne, men også styrket mig personligt. Jeg læste sammen med 18 forskellige nationaliteter. Det har givet respekt for kulturforskelle og forståelse for, at alting anskues forskelligt afhængig af kultur. Jeg har mange leverandører i Sydøstasien, og derfor har det både bidraget til mit samarbejde med dem og min forretning generelt.

Ulrik Trolle

Ulrik Trolle, 44 år, MBA. Stifter og direktør i Scalepoint, der leverer it-løsninger til forsikringsselskaber.

Fra fagspecialist til iværksætter

Jeg blev uddannet som jurist i 1991, men fik efter nogle år som advokat lyst til udvikle mine karrieremuligheder, så jeg kunne mere end blot yde juridisk rådgivning. Jeg ville gerne kunne arbejde med alle aspekter af en virksomhed. Derfor fik jeg lyst til at læse en MBA. Jeg vidste også, at jeg på sigt ønskede at gøre international karriere og ville gerne læse på en af de højest estimerede internationale MBA-skoler. Så jeg søgte ind på INSEAD i Frankrig, hvor jeg læste fra 1995-1996. 

Det år har betydet meget for min karriere. For det første fordi det gjorde det muligt for mig at tage springet fra fagspecialist til i dag at kunne beskæftige mig med alle andre dele af det at drive forretning. Det gjorde jeg først i den finansielle sektor, siden i konsulentverdenen og stiftede så egen virksomhed i 2000. Mit mål med min MBA var at blive iværksætter og det lykkedes. Min MBA var meget praktisk orienteret og gav mig samtidig et stort internationalt netværk, som jeg stadig trækker på. Derfor føler jeg, at jeg bruger det, jeg lærte på INSEAD, hver dag, når jeg udvikler min forretning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 4. mar. 2024
Job
Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg
Job
Styrelsen for Patientsikkerhed
Job
GrønlandsBANKEN
Frist 1. mar. 2024
Job
Verisure
Frist 23. mar. 2024
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet