Langtidsledige skal hjælpes nu

04-10-2011
1 min.

888 ledige djøfere – eller næsten hver tredje ledige djøfer – risikerer at miste deres dagpenge 1. juli næste år på grund af VKOR´s dagpengeforlig sidste år.

Mange af de 888 djøfere i farezonen er nyuddannede, som endnu ikke har nået at få job.

Ryger man ud, er der kun kontanthjælpen tilbage, og det kan man godt glemme, hvis man har ægtefælle eller partner med indtægt eller ejer sin egen bolig.

Samtidig er det blevet gjort dobbelt så svært at blive dagpengeberettiget igen.

I skrivende stund forhandles der regeringsgrundlag, hvor dagpengeperioden er i spil, og Djøf opfordrer til, at den nye regering finder en løsning for de mange langtidsledige.”Vi ønsker en løsning, som sikrer de ledige forsørgelse, og som giver dem ekstraordinær støtte til at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Det optimale må være at få de ledige i job – inden de falder ud af dagpengesystemet,” siger Djøfs formand Finn Borch Andersen.

Grundlaget for beslutningen om afkortningen af dagpengeperioden var offentlige besparelser baseret på en antagelse om, at ledige finder et job, når de bliver presset, pointerer Djøf-formanden.

”Forudsat altså, at der er job nok. Men det er der ikke i øjeblikket. Derfor er der brug for en politisk løsning, indtil jobbene er der.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.