Konsulenten skriver din ansøgning

18-10-2011
1 min.

En ny tendens er at få en anden til at skrive sin ansøgning og sit cv mod betaling. Men det er en rigtig dårlig ide, mener Frederik Iuel, chefkonsulent i Djøf.

En helt ny business er dukket op på jobsøgningsområdet i Sverige. Her kan du få en skribent til at udforme dit cv og din ansøgning på basis af et dybdegående interview og en betaling på 2.500-3.000 svenske kroner, skriver jusektidningen.se.

Og noget lignende ulmer i Danmark, mener Frederik Iuel, chefkonsulent i Djøf.

I forbindelse med en coaching af et medlem, fortalte medlemmet, at han havde betalt en konsulent 4.000-5.000 kroner for at udforme en LinkedIn profil og et cv. Og hvis man ’googler’ ’få skrevet din ansøgning’, popper der da også flere danske konsulenter op, der tilbyder cv- og ansøgningsskrivning mod betaling.

Det er fint at få hjælp fra en sparringspartner eller coach til at få sat ord på sine kompetencer, men det er på ingen måde nogen god ide at betale sig fra at få skrevet ansøgninger, cv og LinkedIn-profiler, mener Frederik Iuel.

”En ansøgning og et cv er personlige dokumenter og samtidig en del af forberedelsen til samtalen. I Djøfs rådgivning kan vi hjælpe dem til at se guldet selv. Men som djøfer skal du kunne skrive og formulere dig, og du kommer alligevel ud og skal stå på mål for det selv, hvis du får jobbet,” siger Frederik Iuel.Og hvis du har svært ved at formulere dig, er det helt fint at få en god ven eller en studiekammerat til at løbe din ansøgning igennem, lyder hans råd.

”Det er altid en god ide at få et sæt friske øjne på. Men ellers er ansøgninger og cv’er et håndværk, en djøfer gerne selv skal kunne mestre, for i snit skal han eller hun nok søge nyt job fem til ti gange i løbet af karrieren,” siger Frederik Iuel.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.