Det betaler sig at blive forfremmet

18-10-2011
1 min.

Forfremmelse giver mere i lønningsposen på den lange bane end jobskifte.

Hvad er bedst for din lønseddel? At blive forfremmet eller skifte job?

På kort sigt er gevinsten ved jobskifte og forfremmelse den samme. Men en forfremmelse fra dit nuværende job udruster dig med en stejlere fremtidig lønkurve, så på den lange bane er det bedst med en forfremmelse.

Det viser ny forskning om privatansatte danskeres løn og jobmobilitet fra forskningscenteret ICOA (Interdisciplinary Center for Organizational Architecture) på Aarhus Universitet.

”Der er ikke de store forskelle i kortsigtsgevinsterne ved jobskifte og forfremmelser, men lederlønninger stiger simpelthen hurtigere. Så over tid får lederne opbygget en betydeligt højere løn,” siger lektor, ph.d. Anders Frederiksen fra ICOA.

En nyuddannet mandlig akademiker kan se frem til en lønfremgang på 52 procent over en tiårig periode, hvis han bliver på samme arbejdsplads. Men bliver han forfremmet og efterfølgende skifter job på lederniveau, så er lønfremgangen på hele 64,5 procent – altså 12,5 procent højere, viser forskernes tal.

Forskningen baserer sig på data fra Danmarks Statistik og bygger på alle de medarbejdere, der har været ansat i virksomheder i Danmark med over 25 ansatte i perioden 1994-2005.”Det er de bedste tal, der indtil nu er indsamlet, og de gør os i stand til som de første at undersøge effekterne på lønnen af mobilitet både inden for og på tværs af virksomheder i Danmark,” understreger Anders Frederiksen.

Forskerholdet bag undersøgelsen, som er gennemført i et samarbejde mellem Aarhus Universitet og University of Hawaii, er støttet af Forskningsrådet for Erhverv og Samfund.

 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.