Nyt job - Bjørn Borre

25-01-2011
2 min.

Den røde tråd blev digitalisering.

Bjørn Borre, 33 år, cand.scient.adm. fra Roskilde Universitet i 2003. Startede som selvstændig konsulent, men blev efter 1½ år ansat i Københavns Kommune, Økonomiforvaltningen. Her arbejdede han som projekt- og teamleder med primært fokus på digitalisering og borgerservice. Har været udlånt i 1½ år til Kommunernes Landsforening som projektleder, hvor digitalisering og effektivisering af kommunerne også var hans primære arbejdsområde. Siden 1. november 2010 chefkonsulent i IT-Branchen, Danmarks største brancheforening for IT-leverandører.

Du startede din karriere som selvstændig – hvorfor det?

”Det var et svært tidspunkt, jeg kom ud på, så der var ikke mange job at få. Jeg startede selv og fik hurtigt nogle opgaver for det offentlige. Men savnede at kunne indgå i et bredere fagligt miljø, så jeg søgte og fik en stilling i Københavns Kommune.

Hvordan fik du dit nuværende job i IT-Brancheforeningen?

”Det var opslået, jeg søgte og fik det efter et par samtaler og en opgavetest.

Er det tilfældigt, at digitalisering er blevet den røde tråd i dit karriereforløb?

”Ja. Selv om IT altid har interesseret mig, er det ikke noget, jeg beskæftigede mig med på studiet. Men da jeg kastede mig over borgerservice, var digitalisering en oplagt udviklingsmulighed. Ikke mindst i de seneste år, hvor digitalisering er blevet en kilde til at kunne tilbyde borgerne en bedre service samtidig med, at det offentlige sparer penge. Effektivisering gennem digitalisering er eftertragtet på direktionsgangene og blandt politikerne.”

Du arbejder stadig med digitalisering, men nu i den private sektor – hvad er forskellen?

”Sjovt nok arbejder jeg med det samme netværk som tidligere, nu har jeg bare en anden kasket på. Hvor jeg tidligere arbejdede for en bedre bundlinje i det offentlige, arbejder jeg nu for en bedre bundlinje både i det offentlige og i den private sektor. Og det kan heldigvis sagtens forenes. Jeg betjener tre politikformulerende udvalg, der alle arbejder med digitalisering af den offentlige sektor, og så fylder ministre, MFere og pressen mere her. Men ellers er tempoet det samme (høje).”

Hvad med lønnen?

”Lønnen er bedre, men jeg fik nu en fin løn i forvejen i det offentlige. Det vigtigste i forhold til, hvor jeg arbejder, er de udfordringer, jeg møder.

Du er gået fra en kæmpestor arbejdsplads til en lille arbejdsplads, hvordan mærker du det?

”Det er positivt, at man kan realisere ting lidt hurtigere. Til gengæld er der ikke andre til at gøre tingene, så det skal jeg lære at afstemme mit ambitionsniveau efter.”

Hvor ser du dig på den længere bane?

”Jeg ser mig selv som chef for en udviklings- og digitaliseringsafdeling – enten i det private eller det offentlige.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.