Djøf inspirerer marokkanske kvinder

11-01-2011
1 min.

14 marokkanske kvindelige virksomhedsledere har startet den første mentorordning i de mellemøstlige egne – inspirationen har de fra Djøf.

De marokkanske kvinder fik nys om Djøfs store erfaring med mentorordninger på en international konference. Siden har syv mentorer og syv mentees været på besøg hos Djøf for at lade sig inspirere til at danne deres egne mentorordninger.

Og kvinderne har nogle særlige udfordringer i forhold til at sætte sig i mentorrollen. For det kræver, at man lytter og stiller spørgsmål og ikke er den, der kommer med løsningerne, og det er meget svært for dem, siger Else Iversen, chefkonsulent i Djøf.”Kvinderne kommer fra en kultur, hvor magtdistancen er stor. Så deres mentorer – de erfarne kvindelige virksomhedsledere – skal lære at stå ned af piedestalen, ellers bliver det nemt dem, der fortæller, hvad de synes, er en god ide, og dem, der kommer til at sætte dagsordnen. Og det er jo netop ikke meningen,” siger Else Iversen.

Men kvinderne har et kæmpe gåpåmod, og med de gode resultater, de allerede har fra deres egne forløb, håber de at kunne brede det ud til flere marokkanske mentorforløb for kvinder, siger hun.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.