34-årig direktør med digitalt drive

11-01-2011
3 min.

Den røde tråd i Christian Lunds karriere er medier og indhold – og ikke mindst, hvordan man kan gøre en forretning ud af det.

Christian Lund startede som chef for sin lillebror og en klassekammerat, da han som 16-årig styrede sliksalget på travbanen. Og siden er det bare gået fremad for den 34-årige scient.pol. Han har gjort kometkarriere inden for digitale medier – en branche, hvor udviklingen også går med kometfart.

I et halvt år har han været digital direktør for Nordisk Film. Men han blev allerede grebet af medier og forretningsudvikling i studietiden.

Han har været omkring Computerworld, han har været redaktør og chef for aok.dk og administrerende direktør og redaktør hos kino.dk.

Christian Lund har sin unge alder til trods allerede mange års erfaring som leder, men hvad er det, der kendetegner ham som leder – når han selv skal sige det?

”Fra forskellige målinger har jeg taget til mig, at jeg er en klassisk ’shaper’, der kan lide at forme, og at jeg kan skabe følgeskab. Og så er jeg personlig i min ledelse af den enkelte,” siger Christian Lund.

Selvom han brænder for digitale medier, har han samtidig erkendt, at han ikke kan følge med i alt, hvad der sker af nyudvikling – for der sker noget hele tiden. Og med den erkendelse vægter Christian Lund sit netværk højt.

”Den eneste måde at være med på er at være en del af miljøet. Jeg bruger meget tid på at tale med rigtig mange mennesker – især yngre, der ofte ved mere end jeg. For sådan en som mig med kone, børn og hus er faktisk ved at være en ældre herre i den verden,” siger Christian Lund – 34-årig direktør med to små børn plus et bonusbarn på 11 år.

Hvor mange timer arbejder du og arbejder du i weekender og ferier?

”Det svinger en del. Det sidste halve år har været opstart, og så kræver det en del – 45/50+ timer. Med små børn er der hentedage, men så arbejder jeg om aftenen. Jeg kan godt hive computeren frem søndag aften, men ellers holder jeg rimeligt fri i weekenden. I ferien holder jeg mig fra mailen, men har mobilen med.”

Du holder otte ugers barselsorlov lige nu. Har du trukket stikket helt ud?

”Det ville være en overdrivelse at sige. I tre af ugerne er vi dog ude at rejse, så der giver det lidt sig selv. Men barslen giver mig mulighed for at have tid alene med min søn, og jeg har en kone, som både kan og vil noget selv rent arbejdsmæssigt, så det giver også lidt mere balance i familien.”

Hvad har du af gadgets?

”Det meste i Apple-familien (iPad, iPod, iPhone), og så har jeg for nylig genfundet glæden ved at læse på min Kindle (en e-bog-læser, red.).”

Hvad gør din arbejdsplads til noget helt særligt?

”Nordisk Film og Egmont rummer en sjælden bredde i mediebilledet. Det gælder både produkter, kolleger og de kunder/gæster/læsere, vi skaber produkter og services til. Samtidig er det et sted, der har roen og musklerne til at lave noget stort. Det håber jeg, vi kan.”

Hvis du skulle vælge uddannelse i dag, hvad ville du så vælge?

”Statskundskab har givet mig en god bred baggrund, men polit. ville bestemt også være en mulighed i dag. Jeg synes, økonomerne kommer ud med en rigtig stærk kvantitativ værktøjskasse og forståelse for de store mekanismer i samfundet. Måske ville jeg savne nogle af de mere sociologiske fag på statskundskab så et sted mellem de to – det er vist et rigtigt scient.pol.-svar!”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.