Dagbøder for smøl i aktindsigt

7.9.2011

af

Justitsministeren måtte før Folketingets sommerferie opgive at få politisk flertal for sit forslag til en ny offentlighedslov, der som bekendt har været arbejdet på i syv år i Offentlighedskommissionen.

Sidste nye i sagen er ifølge dagbladet Information, at tre cavlingprisvindende journalister nu har indsendt deres eget forslag til en ny offentlighedslov til medlemmerne af Folketingets Retsudvalg.

Et af deres forslag er, at domstolene skal kunne uddele dagbøder, hvis der går urimeligt lang tid, inden en anmodning om en aktindsigt besvares, ligesom en bager kan idømmes dagbøder for dårlig hygiejne. I regeringens lovforslag er der alene indført en venlig henstilling til myndighederne om at svare hurtigt.

Socialdemokraternes retsordfører Karen Hækkerup afviser overfor djøfbladet forslaget om dagbøder som principielt og ikke praktisk gangbart.

”Det vil være et brud på, hvordan vi normalt behandler embedsværket.”

Men der er et behov for konsekvens overfor myndighederne, understreger hun og peger på fx en smiley-ordning.

”Så kan vi se, hvor gode eller dårlige de er til at leve op til kravene om offentlighed i forvaltning. Og så gør man det til et kapløb om, hvem der er bedst.”
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
Job
Djøf
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet