Nyt job - Mette Helmer Priess

24.8.2011

af

Cand.merc.int. med ingeniørjob.

Mette Helmer Priess, 42 år, cand.merc.int.. Har tidligere arbejdet hos EDS, Ciber og Nokia med bl.a. udvikling af applikationer. Siden 1. juli applikationsudvikler hos Forca A/S.

Hvordan er en cand.merc.int. endt med at blive applikationsudvikler?

”Det er helt tilfældigt. Mens jeg skrev mit speciale, arbejdede jeg som vikar i EDS regnskabsafdeling. Her blev jeg kontaktet af en engelsk chef, der spurgte, om jeg ikke kunne tænke mig at blive fastansat i et uddannelsesprogram, hvor jeg sideløbende med mine arbejdsopgaver skulle tage en uddannelse som systemingeniør. Det sagde jeg ja til.”

Var det den vej, du forestillede dig at gå, mens du læste?

”Nej, der forestillede jeg mig, at det var oplagt med udstationering – måske et job i FN-regi. Men jeg har altid syntes, det var sjovt at pille ved computere, så det var alligevel ikke helt fremmed.”

Hvordan fik du dit nuværende job?

”Det gik overraskende nemt. Jeg var på barsel og tænkte, at det måske ville være et problem med et lille barn. Men da jeg så opslaget, kontaktede jeg en tidligere kollega fra Nokia, der nu er ansat hos Forca, og han tog en snak med en af sine chefer om mig. Jeg blev kaldt til samtale og fik jobbet.

Jeg søgte i alt tre opslåede stillinger. Var til samtale på de to, og den tredje virksomhed ringede, da jeg havde fået mit nuværende job og sagde, at jeg var overkvalificeret, men spurgte så, om jeg var interesseret i et andet job.”

Har din baggrund som cand.merc.int. været en fordel for dig i din jobsøgning?

”Jeg tror fifty fifty. Jeg var til samtale hos en rigtig ingeniørtung virksomhed, og der fornemmede jeg, at de var lidt usikre på mine kompetencer. Både her og andre steder har de set det som en fordel, at jeg kan bidrage med noget nyt, og måske ser tingene på en anden måde. Jeg er fx meget optaget af brugervenlighed, mens ingeniørerne typisk er mere optaget af den tekniske del.”

Hvor ser du den største udfordring i dit nye job?

”At finde den gyldne balance. Jeg har en god evne til at se, hvordan tingene kan blive bedre ved at gøre det på en anden måde. Men udfordringen er at komme med mine ideer og få lavet nogle forandringer uden at træde andre over tæerne.”

Du arbejder i en mandeverden – hvordan er det?

”Ja, i min afdeling er vi 12, og jeg er den eneste kvinde. Jeg har lært at begå mig og har vænnet mig til, at det er en anden måde, man snakker på.”

Hvordan ser du på din fremtidige karriere?

”Jeg gjorde mig selvfølgelig nogle overvejelser i forbindelse med mit jobskifte, om det skulle være ledelsesvejen eller den tekniske specialisering, jeg skulle satse på. Jeg kom frem til, at jeg ikke er færdig med det tekniske endnu – men man kan aldrig vide, hvad der kommer til at ske senere.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
HK Danmark
Frist 18. jun. 2023
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet