Nyt job - Lea Stentoft

10.8.2011

af

Den erfarne netværker.

Lea Stentoft, 25 år og kommende cand.scient.pol. fra Københavns Universitet, har allerede sikret sig drømmejobbet. Hun bliver pr. 1. september politisk konsulent i den erhvervspolitiske afdeling hos Dansk Byggeri. Nøgleordene er netværk og erhvervserfaring.

 

Hvordan fik du jobbet?

”En bekendt gjorde mig opmærksom på, at stillingen var ledig. Hun mente, det var noget for mig. Jeg fik kontaktoplysningerne på lederen af den rette afdeling, sendte en ansøgning af sted og blev indkaldt til samtale. Efter to samtaler var jobbet mit.”

 

Så det var dit netværk, der gjorde dig opmærksom på stillingen. Har du et stort netværk?

”Ja, det vil jeg tro. Jeg interesserer mig meget for, hvad andre laver, og jeg er ikke bange for at spørge ind til det. Så har jeg været politisk aktiv, haft forskellige studiejobs og på andre måder været opsøgende. Det har givet mig et forholdsvist stort netværk.”

 

Hvordan har du opbygget dit netværk?

”Jeg er glad, nysgerrig og udadvendt. Oveni det sørger jeg for, at mine kontakter kan huske mig. I min fritid går jeg fx til en del faglige arrangementer. Det er der mange studerende, der gør. Forskellen er, at jeg bliver efter arrangementet for at netværke, mens mange studerende haster af sted, så snart foredragsholderen har takket af. Når jeg først er faldet i snak med en, sørger jeg for at kunne komme i kontakt med dem senere. Det gør jeg måske ved at tilføje dem på Facebook, LinkedIn eller noget helt tredje.”

 

Hvordan bruger du dit netværk?

”Var det ikke for mit netværk, havde jeg aldrig vidst, at Dansk Byggeri manglede en med mine kvalifikationer. Jeg tror også, jeg kan bruge netværket i fremtiden. I min verden er det ikke udtryk for, at man er overfladisk, hvis man har et stort netværk. Der er jo ikke noget i vejen for at tænke strategisk, og selvom du ikke kan bruge dine kontakter lige nu og her, kan du måske om et par år, når du har fået drømmejobbet.”

 

Hvorfor tror du, det var dig, der fik jobbet?

”Jeg fik at vide, at jeg havde været proaktiv og udadvendt til samtalen. Så havde jeg den rette uddannelse og relevant erhvervserfaring. Min erhvervserfaring var ganske afgørende. Jeg har blandt andet arbejdet for to forskellige politikere på Christiansborg og været i praktik hos Dansk Arbejdsgiverforening i Bruxelles.”

 

Har dit erhvervsarbejde gjort, at du til tider har forsømt studiet?

”Nej, tværtimod. Det har styrket mit studie. Jeg har fordybet mig i studiets faglige indhold på en anden måde – med en praktisk vinkel. Det har ikke haft nogen negative konsekvenser. Jeg bliver færdig på normeret tid og har fine karakterer.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
Job
Djøf
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet