Sådan fik de jobbet

25.5.2011

af

Der er mange veje ind på arbejdsmarkedet, men lige nu er den gængse ’i henhold til Deres stillingsannonce’ måske ikke den, der altid batter mest. Mød tre djøfere, der er gået utraditionelt og meget grundigt til værks i deres jobsøgning.

En anderledes ansøgning

Agnete Kofoed, dimitterede som cand.scient.soc. i geografi og international udvikling fra Roskilde Universitet i sommeren 2009. Gik ledig i et år. Kom i løntilskudsjob i Ishøj Kommune, men uden efterfølgende jobgaranti. Nu projektansat i otte måneder i Rudersdal Kommunes Natur- og Miljøafdeling.

Hvor mange job har du søgt?

”Mindst 200. Jeg har jo søgt i langt over et år.”

Hvor mange samtaler er du kommet til?

”Tre. Standardafslaget var, at de havde valgt én med mere erfaring.”

Hvordan har du søgt?

”Kun på opslåede stillinger.”

Hvordan fik du jobbet?

”Efter 200 afslag tænkte jeg, at jeg måtte gøre noget for at skille mig ud. Så jeg udformede min ansøgning som en miljøgodkendelse. De havde godt nok brug for én med mere erfaring, men inviterede mig til samtale, fordi min ansøgning var kreativ og anderledes. Jeg fik ikke jobbet – det gik til en mere erfaren – men jeg fik otte måneders projektansættelse.”

Hvad er dit råd til andre jobsøgende?

”Find det, du kan skille dig ud på. Få din personlighed frem i ansøgningen – ikke bare ved at skrive, at du er innovativ og sjov – vis det.”

Kom ud af tryghedszonen

Ane Bruhn Nielsen, dimitterede som cand.merc.jur. fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet i november 2010. Nu ansat som juridisk konsulent hos JOBtryghed.

Hvor mange job har du søgt?

”Ti. Jeg var meget kritisk i min søgning, for jeg ville arbejde med ansættelsesret. Men jeg fik kun afslag og kom ikke til en eneste samtale, fordi jeg var oppe imod en masse ledige med erfaring.”

Hvordan har du søgt?

”Kun på opslåede stillinger.”

Hvordan fik du jobbet?

”Jeg søgte jobbet i november måned og fik afslag uden at komme til samtale. Stillingen blev genopslået i februar måned, og så blev jeg nødt til at vide, hvorfor jeg havde fået afslag i første omgang, fordi jeg syntes, jeg matchede det, de søgte. Jeg talte med min nuværende chef, der sagde, hun kunne høre, at jeg var meget energisk, og hun lovede at kigge en ekstra gang på min ansøgning. To dage senere blev jeg inviteret til samtale, og det endte med, at jeg fik jobbet.”

Hvad er dit råd til ledige djøfere?

”Kom ud af tryghedszonen. Tag telefonen, for det er nemmere at sælge din entusiasme gennem telefonen end på papiret.”

Bliv helt skarp på, hvad du vil

Jean-Claude Brival, uddannet ingeniør fra Frankrig, men har arbejdet mange år som leder og managementkonsulent i både Frankrig og Danmark. Var ledig i et halvt år. Nu ansat som afdelingsleder i European Medicines Agency (EMA) i London.

Hvor mange job søgte du?

”Masser. Både i Danmark og udlandet.”

Hvordan søgte du?

”Da jeg først var blevet helt skarp på, at jeg ville arbejde i en international organisation, fortalte jeg det vidt og bredt. Og jeg søgte, hvad der var af opslåede interessante stillinger.”

Hvor mange samtaler var du til?

”Mange på grund af min erfaring. Men jeg sagde faktisk nej til flere, fordi jeg ikke var helt skarp på, hvad jeg egentlig ville.”

Hvordan fik du jobbet?

”Jeg fandt opslaget på internettet. Jeg gik meget grundigt til værks for at finde ud af alt om EMA og verden omkring EMA, så jeg kunne målrette mit cv nøje.”

Hvad er dit råd til andre jobsøgende?

”Bliv helt klar på dit eget brand – hvad er det, du vil: Hvilken branche, hvilken stilling, hvilken type virksomhed? At finde et job er et job i sig selv. Der er rigtig meget teknik i det, så tag, hvad du kan af kurser hos Djøf og i A-kassen.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet