Nyt job - Peter J.H. Esmann

11.5.2011

af

Fascineret af flotte vindmøller.

Peter J. H. Esmann, cand.merc. i international handel fra Copenhagen Business School i oktober sidste år, har fået job hos Siemens Wind Power A/S i Brande. Han er ansat i virksomhedens graduate program.

Hvordan fik du jobbet?

”Min søster, som er ingeniør, hørte på en karrieremesse, at Siemens Wind Power havde et graduate program. Jeg sendte dem mit cv og ringede til dem og fik at vide, at de gennemgik ansøgninger løbende, og at jeg måtte ringe igen en måned senere. Det gjorde jeg.”

Hvad skete der så?

”Jeg blev ringet op i februar og kom over til samtale. Og så startede jeg 1. april.”

Hvorfor ville du have det job?

”Fordi det er drømmejobbet. Jeg har været fascineret af de flotte vindmøller, siden jeg var barn. Jeg har været betaget af store virksomheder, siden jeg begyndte at læse. Og så vil jeg gerne have et job, hvor jeg ikke gør mere skade på verden, end jeg gør gavn.”

Hvorfor tror du, Siemens valgte dig?

”Nok fordi jeg havde en interessant profil. Og så har jeg haft studiejob i to år i IBM. Men det gjorde helt sikkert også en forskel, at jeg har en certificering i projektstyringsværktøjet PRINCE2. Den tog jeg gennem min a-kasse, AAK, mens jeg var ledig.”

Du er flyttet efter jobbet?

”Ja, i den grad. Jeg flyttede til Aarhus weekenden før, jeg skulle starte her, og kører nu frem og tilbage hver dag. Aarhus er en dejlig by, så der er mange fra Aarhus, der tager turen hver dag.”

På hvilke vilkår er du ansat?

”Jeg er ansat på en toårig kontrakt til en konkurrencedygtig løn.”

Hvad er dit program?

”De har skræddersyet det til mig. De første otte måneder er jeg i en ingeniørafdeling, så i en business development-afdeling, også her i Brande. De sidste otte måneder skal jeg til udlandet, hvor jeg skal arbejde med supply chain management.”

Hvad laver du hos ingeniørerne – går i vejen?

”Ja, mest. Nej, jeg skal implementere et projektledelsesværktøj – som hedder Primavera – i en afdeling med 20 ingeniører.”

Hvordan er det at arbejde sammen med ingeniører?

”Det er solide, midtvestjyske typer, som går direkte to the point. Så det er lidt anderledes, end jeg er vant til fra business-miljøet. Det er helt rigtigt tænkt, at jeg starter blandt ingeniører, så jeg lærer den tekniske side at kende.”

Hvad skal der ske efter de to år?

”Det er først noget, der kommer til at ligge fast i løbet af det sidste halve år. Udsigterne til at blive fastansat er rigtig gode. Om det bliver i Danmark eller udlandet ved jeg ikke, men jeg ønsker at prøve kræfter med ledelse, og det er der rig mulighed for i en stor international virksomhed som Siemens Wind Power.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Skattestyrelsen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Århus Statsgymnasium
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet