Nyt job - Rikke Sønder Larsen

9.3.2011

af

Hellere mening end fast løn.

Rikke Sønder Larsen, 34 år og scient.pol. fra 2006, har sagt sit trygge job i Tryg op og stiftet egen virksomhed ’Samfundsinvestor.dk’, som tilbyder det offentlige gratis hjælp til at finde private virksomheder, som vil udvise samfundssind gennem sponsorater til fx kultur, sundhed og undervisning.

Hvorfor ville du stifte egen virksomhed?

”Jeg trængte til kortere vej fra tanke til handling. Jeg ville gerne træffe mine egne beslutninger. Og jeg kunne heller ikke se den samme stejle udviklingskurve fortsætte i mit gamle job. Der var brug for nye udfordringer.”

Hvad er Samfundsinvestor.dk?

”En virksomhed, der rådgiver og hjælper den offentlige sektor med at finansiere projekter gennem sponsorater og offentlig-private partnerskaber. Konceptet er, at det skal være et prisbilligt alternativ til konsulentfirmaerne for virksomhederne og gratis for den offentlige sektor.”

Hvordan fik du ideen?

”Den offentlige sektor har et behov for alternative finansieringsmuligheder. Jeg vil gerne hjælpe den med at finde penge til noget af alt det, der ikke er råd til. Og så fik jeg ideen til en online sponsorportal, som gør markedet for offentlige sponsorbehov og private sponsorer gennemsigtigt.”

Hvad er dine forudsætninger?

”Jeg har stor erfaring fra Tryg med udbuds- og kontraktforhandling og med at sætte de rigtige mennesker sammen i netværk.”

Hvordan greb du det an?

”Jeg startede med at kigge på økonomien og sige jobbet op. Så brugte jeg tid på at tale med offentlige og private interessenter. Derpå gik der godt og vel en måned med det praktiske omkring logo, hjemmeside, finansiering og kontor.”

Hvad har været den største udfordring?

”At identificere what is in it for me for de mennesker, jeg har præsenteret ideen overfor, og at kunne få folk til at lytte.”

Hvad får virksomhederne ud af det?

”Mange danske virksomheder vil gerne tage et større samfundsansvar. Det giver værdi for de ansatte. Selv var jeg meget stolt af at arbejde for Stine Bosse på grund af hendes sociale engagement. Men forbrugerne belønner også virksomheder, der viser samfundsansvar. Virksomheden opsparer goodwill. Samtidig kan den understrege sine produkter og sit etiske grundlag gennem valget af sponsorater.”

Giv nogle eksempler på sponsorater?

”Transportvirksomheden, der sponsorerer renovering af veje. Forsikringsselskabet, der hjælper en kommune med renovering af kloakafløb. Medicinalvirksomheden, der sponsorerer et auditorium til naturfaglig undervisning.”

Kan du få det til at løbe rundt?

”Lige nu løber det rundt uden at være prangende, men det skal nok ændre sig til det bedre. Hvad skal man med en god fast løn, hvis jobbet ikke giver mening?”

Du er mor til tre på 3, 6 og 9 år – kan det hænge sammen?

”Ja. Min mand og jeg har altid været lige meget på familien. Jobbet som selvstændig giver fleksibilitet, og jeg arbejder ofte om aftenen. Det føles ikke som arbejde, for det er noget, jeg brænder for.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet