Djøf: Femte ferieuge ikke til salg

30.3.2011

af

Den femte ferieuge er absolut ikke til salg. Sådan lyder det fra Djøf, efter FOA har meldt ud, at de overvejer at sælge den femte ferieuge for en aftale med S-SF om arbejdsmarkedsreformer.

Hos Djøf gives der ikke køb på den femte ferieuge, siger Lars Qvistgaard, formand for Overenskomstforeningen i Djøf.

Reaktionen kommer efter, at FOAs formand Dennis Kristensen i Jyllands-Posten har meldt ud, at han er villig til i yderste konsekvens at sælge den femte ferieuge. Det er ét af FOAs bud på at støtte op om S-SFs arbejdsmarkedsreformer, der skal skaffe mere arbejdskraft og flere penge i statskassen.

Men det er ikke måden at regulere arbejdskraftudbuddet på, siger Lars Qvistgaard.

”De fleste djøfere arbejder i forvejen meget, så det er vigtigt at have ferien til at lade batterierne op. Og der er så mange andre ting at skrue på. Der er efterlønnen, og så kan vi udnytte plus-tiden i det offentlige bedre, og vi har også mange deltidstillinger, der kunne gøres til fuldtidsstillinger,” siger Lars Qvistgaard.

12 minutter mere om dagen

S-SFs kongstanke om, at alle skal arbejde 12 minutter mere om dagen eller en time mere om ugen, afskrækker dog ikke Lars Qvistgaard.

”Mange djøfere har allerede en arbejdsuge på 40-41 timer, så for os vil det jo bare blive et spørgsmål om, at vi så får løn for det, vi leverer ekstra om dagen,” siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet