Det muliges kunst

23.2.2011

af

OK:11.

Efter et par gode år, hvor de offentligt ansattes lønudvikling er løbet hurtigere end de privatansattes, kommer der nu to magre. Den 12. februar kom parterne ud med et to-årigt forlig for de 185.000 statsansatte med kun 1,7 procent i generelle lønstigninger.

Til gengæld er de i alt 1,48 procent, som man skyldte på forhånd på grund af de større lønstigninger der har været i det offentlige i forhold til det private, betalt ud.

De ansatte kom ikke igennem med deres ellers højtprioriterede krav om tryghed og arbejdsmiljø. Men arbejdsgiverne kom heller ikke igennem med en række af deres krav. I den interne forhandlingsjargon kalder man det da også en Walk Over overenskomst.

I gik til OK:11 med sloganet ’Mere i løn – og mere end løn’. Nu har I ikke fået nogen af delene?

”Det langt fra overvældende resultat var ventet. Arbejdsgiverne har været meget stejle på alle områder, og jeg er ærgerlig over, at det ikke lykkedes at få hverken arbejdsmiljø eller tryghed med i forliget. Men med den økonomiske situation for øje er resultatet til at leve med,” siger Lars Qvistgaard, formand for Djøfs Overenskomstforening.

Han understreger, at Djøf gik til forhandlingerne med et højt prioriteret krav om mest mulig til generelle lønstigninger.

”Det har vi fået, og samtidig ser det ud til, at lønstigningerne i 2. år kan holde trit med de forventede prisstigninger. Og det er tilfredsstillende, at det er lykkedes at få arbejdsmiljø og attraktive arbejdspladser med i et aftalt serviceeftersyn af hele overenskomstsystemet.”

Bliver det stemt hjem?

”Det er det bedst opnåelige resultat, så jeg anbefaler klart, at man stemmer ja. Jeg opfordrer til, at alle deltager i urafstemningen.”


Når dette blad udkommer vil der sandsynligvis foreligge en ny AC-statsoverenskomst specifikt for de knapt 11.800 ok-ansattte djøfere i ministerier, undervisning og forskning og politi- og retsområdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet