Voxpop

26.1.2011

af

A- og B-mennesker.

Hanna Simonsen (61), konsulent i SKAT. Ansat siden 1970. Gift, mor til en og bedstemor til to.

”Jeg er helt klart morgenmenneske og møder typisk omkring klokken 7, hvor der er ro til at få lagt dagens arbejde til rette. Jeg har altid bedst kunnet løse komplicerede opgaver fra morgenstunden.”

”Jeg har en del arbejdsdage i København, men bor i Hjørring, så fleksibiliteten giver mig gode betingelser for at kunne arbejde i toget og udnytte min rejsetid optimalt, og derved samtidig være godt forberedt til møder osv.”

”Jeg har mulighed for at arbejde hjemmefra, hvilket giver gode muligheder for at kunne tilrettelægge dagens arbejde i harmoni med familien. Det har givet mig mulighed for at være meget sammen med mine børnebørn. Den frihed til at disponere min egen tid er utrolig vigtig.”

Astrid Boel (53), specialkonsulent i SKAT. Ansat siden 1992. Mor til en hjemmeboende datter.

”Jeg er B-menneske. Min døgnrytme passer bedst med et døgn på 26 timer, så jeg skal ikke have mange fridage i streg, før jeg får vendt op og ned på dag og nat.”

”I SKAT er det accepteret, at vi møder på forskellige tidspunkter. Sådan var det ikke i de år, hvor jeg var udlånt til Eurocustoms og arbejdede i det franske toldvæsen. Her skulle man møde inden klokken 9 og kunne ikke gå før klokken 18. I dag møder jeg normalt mellem 9 og 10 om morgenen og bliver til efter 17 eller 18. Det passer mig meget fint, da jeg dels undgår den værste myldretid på cykelturen igennem København, og dels er mere frisk og udhvilet. Jeg arbejder bedst i formiddagstimerne og sidst på eftermiddagen, hvor der er mere fred og ro på kontoret. Jeg har også en produktiv periode sidst på aftenen mellem 22 og midnat.”

”Jeg oplever det som et meget stort privilegium at have fleksible arbejdstider. Jeg synes, det betyder rigtig meget, for at jeg kan yde det bedste på min arbejdsplads, samtidig med at jeg kan have et godt liv med min kæreste, familie og venner og følge mine interesser.”

Mads Højmark Jensen (35), fuldmægtig i SKAT. Ansat siden 2007. Single, ingen børn.

”Jeg vil som udgangspunkt beskrive mig selv som A-menneske, da jeg generelt står op forholdsvis tidligt, uanset om jeg skal på kontoret eller tager en hjemmearbejdsdag. På kontordage, hvor jeg pendler fra Odense til København, står jeg typisk op klokken 6. På hjemmearbejdsdage mellem klokken 7 og 8.”

”Jeg læser og besvarer helst mails først eller sidst på dagen. Dog typisk senest indtil klokken 22 eller 23 og ikke hver aften. Møder ligger typisk inden for normal kontortid mellem klokken 9 og 17.”

”Udarbejdelse af notater og referater, mødeforberedelse, oplæg og kreative opgaver lægger jeg typisk mellem klokken 10 og 18. Men mine arbejdsdage er ret forskellige, når det gælder arbejdstid. Nogle dage arbejder jeg 8 til 16; andre gange forskudt og fordelt over hele dagen. Det passer mig fint, at der kan veksles. Jeg ved nogenlunde, hvem af mine kolleger der fx er ved pc’en og tjekker mails hvornår, så jeg oplever ikke nogen udfordringer i forhold til døgnrytmer, der er anderledes end min egen.”

”Som pendler er det utrolig rart at have fleksibilitet. Hvis flekstimerne og kalenderen tillader det, har jeg mulighed for at gå tidligere, når jeg skal til træning, og jeg kan tage en hjemmearbejdsdag med mulighed for at ordne praktiske og personlige gøremål i løbet af dagen. Det sætter jeg stor pris på.”

Leif Jacobsen (64), specialkonsulent i SKAT. Ansat siden 1971. Far til to og bedstefar til fem.

”Jeg står op klokken 5 og kører hjemmefra lidt i 6. Så er jeg på kontoret cirka 6.30, før trafikken endnu ikke er blevet alt for belastende. Jeg har løbet dagen godt i gang, inden de fleste kollegaer møder frem – og jeg har meget fart på, fra jeg møder til langt op ad dagen. Oftest går jeg hjem omkring klokken 16.”

”Min familie får også meget ud af fleksibiliteten på min arbejdsplads. Ved at møde så tidligt er det via fleksordningen muligt at gå lidt før, hvis noget skal ordnes eller nogen hjælpes. Fx kører jeg i snit en gang om ugen fra arbejdspladsen omkring klokken 14 eller endnu før for at hente tre børnebørn i tre forskellige daginstitutioner. Og der er mulighed for at træde til, hvis børnene skal hentes på grund af sygdom”.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Færdselsstyrelsen
Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Slagelse Kommune
Job
Kriminalforsorgen
Job
Socialpædagogerne
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet