Mangel på økonomer truer fra 2015

12.1.2011

af

Ifølge en ny fremskrivning af udbud og efterspørgsel på djøfernes arbejdsmarked udarbejdet af DAMVAD for Djøf vil der allerede fra 2015 mangle 800 økonomer, som specielt det private erhvervsliv kunne have brugt. I 2030 vil der mangle op mod 5.000.

Videnskabsministeren har fået universiteterne til at oprette knap 400 nye studiepladser i 2011 på bl.a. økonomi, datalogi og ingeniørfaget, fordi der her bliver stor efterspørgsel efter kandidater.

Men Djøf kalder det en gratis omgang for regeringen, fordi der i forvejen er ledige pladser på økonomistudierne i hele landet.

”Det vigtige er først og fremmest at få øget søgningen til økonomi, ikke bare antal pladser, når der i forvejen er ledige pladser. Vi skal have fortalt de unge om karrieremuligheder og løn,” siger chefkonsulent i Djøf Ole Bech Lykkebo.

Derfor har Djøf skrevet til videnskabsministeren om, at alle gode kræfter nu må gå sammen om en indsats for at øge søgningen til økonomistudierne.

Polit, som kunne optage 300 nye studerende i år, nåede kun op på 275.

”Det bliver meget svært at nå op over 300 næste år, men vi vil rigtig gerne,” siger studieleder på polit, Peter Erling Nielsen.

Men opgaven er svær, understreger han.

”Det er ikke let at få de unge til at skifte interesser, selvom Djøf har nye tal for hvor mange økonomer, der kommer til at mangle. DTU’s forsøg med ingeniørstudierne viser, hvor svært det er. Men opgaven skal lykkes, og vi beder om hjælp fra alle sider.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 4. mar. 2024
Job
Børne- og Undervisningsministeriet
Job
Finanstilsynet
Job
Finanstilsynet
Job
Hjørring Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet