JØP går efter et omvalg i afdeling 1

12.1.2011

af

Foto: Tom Ingvardsen/Scanpix

Foto: Tom Ingvardsen/Scanpix

Solvens II.

Finanstilsynet har under stor mediebevågenhed givet Sampension – pensionskasse for bl.a. HK´ere i staten – grønt lys for at afskaffe de høje ydelsesgarantier på op til 4,50 procent i kølvandet på EU´s nye, skærpede krav til solvens, den såkaldte Solvens II. Nu spekuleres der ivrigt på, hvor mange andre pensionsselskaber og -kasser, der vil prøve at følge efter. Djøfbladet har spurgt, JØPs bestyrelsesformand om pensionskassens holding.

Følger JØP efter Sampension?

”Bestyrelsens beslutning er, at vi holder fast i vores strategi med at styrke vores solvens, bl.a. gennem et omvalg i afdeling 1, sådan som vi allerede fortalte om det på sidste generalforsamling. Det vil vi fremlægge vores overvejelser om på generalforsamlingen den 27. april,” siger JØPs bestyrelsesformand, direktør, lic.polit. Agnete Raaschou-Nielsen.

Hvad vil et omvalg sige?

”Det er et tilbud om en frivillig omtegning, hvor den enkelte selv kan vælge at fraskrive sig de høje ydelsesgarantier, som lægger store bindinger på investeringsstrategien og dermed på afkastet.”

Hvorfor går I ikke samme vej som Sampension?

”Vi har forstået, at Sampensions beregninger har vist, at man ikke kan leve op til Solvens II. I JØP har vi også regnet på Solvens II, sådan som alle pensionsselskaber og -kasser skal gøre det. Som omverdenen ser ud nu, peger vores beregninger på, at JØP godt kan leve op til Solvens II og de garanterede ydelser.”

Hvorfor så et omvalg?

”Med de nye Solvens II krav er afdeling 1 nødt til at gå fra en forsigtig til en ekstremt forsigtig investeringsstrategi. Det belaster afkastet og betyder, at vi, som det ser ud nu, kun kan leve op til at give medlemmerne de garanterede ydelser – og altså ikke også en ekstra regulering af pensionen oveni. Derfor vil vi gerne give medlemmerne et tilbud om et omvalg og dermed sandsynligheden for et højere afkast, som vil forbedre muligheden for at undgå udhuling af pensionen.”

Hvordan træffer medlemmerne dette valg?

”Jeg kan kun sige, at vi vil gøre alt, hvad vi kan for at oplyse om alle forhold ved et omvalg. Vi vil lægge både fordele og ulemper frem.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
DR - DR-Byen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet