22 år - og eget firma

26.1.2011

af

Mikkel Bjødstrup, 22 år og studerende på CBS, er medstifter af juniorkonsulentfirmaet Young & Bright Consult. Han og en studiekammeret tog skridtet, da de hørte om nogle kinesiske udvekslingsstuderende.

Mikkel Bjødstrup er kun 22 år og på fjerde semester af sin cand.merc.-uddannelse i økonomisk markedsføring, men er allerede virksomhedsejer. Sammen med studiekammeraten Peter Rasmussen, 25 år, stiftede han i efteråret juniorkonsulenthuset Young & Bright Consult, hvor kandidatstuderende på CBS tilbyder at løse opgaver til en god pris.

Young & Bright er et blæret navn, men som Mikkel Bjødstrup siger:

”Det skulle jo både lyde godt og signalere dét, vi er.”

”Peter og jeg havde tit talt om at starte virksomhed sammen. Og om, at vi som studerende ikke fik lov til at løse rigtige problemer ude i virksomhederne, selvom vi følte, vi var kompetente til det,” fortæller han.

Skubbet kom, da de hørte om nogle kinesiske udvekslingsstuderende, som var gået sammen og havde løst konsulentopgaver for danske virksomheder. Nu var kineserne rejst hjem for at færdiggøre deres studier, men de havde haft succes med det.

Først fik de to CBS-venner fat i en mentor – som de stadig kan ringe til når som helst. Derpå slap de gennem nåleøjet på Copenhagen School of Entrepreneurship, som gav dem gratis kontorplads.

De vil to ting med firmaet: Hjælpe små og mellemstore vækstvirksomheder, som ikke har pengene til dyre marketingkonsulenter. Og skabe udfordrende og erfaringsgivende studiejobs for medstuderende.

”Det kræver en indsats at overbevise kunderne om, at vi kan levere varen. Men jeg kan berolige med, at vi har erfarne eksterne seniorkonsulenter med på sidelinjen, som sparrer med os unge og laver kvalitetskontrol. Og så kommer vi altså med den nyeste viden fra studiet,” siger Mikkel Bjødstrup.

Hvor har du dit iværksættergen fra?

”Jeg er præget af min opvækst. Mine forældre driver et vandrehjem. Der var altid noget at tage fat i: stille morgenmaden frem, stå i receptionen eller søgemaskineoptimere hjemmesiden. Vi var en glad, sund kernefamilie, selvom vi var på arbejde fra 9 til 21 i højsæsonen, så jeg har lært, at arbejde og familie sagtens kan kombineres. Og så er jeg altid blevet opfordret til at udnytte mit potentiale.”

Går du ikke glip af en masse sjov, fordi du har så travlt?

”Jeg ser det slet ikke på den måde. Hvis jeg planlægger min tid ordentligt, kan jeg være sammen med min kæreste i hverdagen og tage i byen med vennerne en enkelt gang i weekenden. Hvis ikke jeg følte, at det var positivt i min hverdag at være iværksætter, ville jeg ikke gøre det. Det er min egen costbenefit-analyse, der danner udgangspunkt for mit liv. Som enhver andens.”

Hvad kræver det at være iværksætter?

”At man ser muligheder og løsninger frem for hindringer og problemer. Hårdt arbejde. Og støtte – jeg har fået rigtig meget opbakning.”

Hvor får du al din energi fra?

”Jeg får rigtig meget energi og støtte fra min kæreste, min familie og mine venner. Jeg forsøger at give meget af mig selv, når jeg er til stede for så at kompensere for, at jeg nogle gange ikke kan være til stede. Det motiverer mig meget at få skulderklap af folk, jeg holder af, og fx få at vide, at min kæreste og mine forældre er stolte af mig.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet