Tøv før du siger ja

21-09-2010
1 min.

Din startløn er afgørende.

Søger du job i den offentlige sektor, er der næsten altid en DJØF-tillidsrepræsentant at ty til, før man sætter kuglepennen på ansættelsesbrevet. Men det tænker man ikke nødvendigvis på, hvis man ikke lige får det at vide.

”Tendensen på de offentlige DJØF-arbejdspladser er, at flere og flere ansættelser finder sted uden inddragelse af tillidsrepræsentanten. Det ser vi både, når der bliver ansat nyuddannede og erfarne,” siger Lars Qvistgaard, formand for DJØFs Overenskomstforening.

Ofte bliver den nye kollega hverken introduceret til sin tillidsrepræsentant eller til, hvordan der forhandles tillæg på arbejdspladsen, før der skal skrives under, forklarer han.

”Det er et klart problem. Al erfaring viser, at den aftalte startløn har utrolig stor betydning for ens videre lønudvikling.”Derfor stiller Overenskomstforeningen et forslag ved OK-11 om, at man lokalt skal indgå en aftale om procedure om lønforhandlinger i forbindelse med ansættelser.

”Et af punkterne bør fx være, at dén, man tilbyder jobbet, får udleveret navn og telefonnummer på tillidsrepræsentanten,” mener Lars Qvistgaard.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.