Nyt job - Amanda Johansen

07-09-2010
2 min.

Skaber oplevelser på lego.com.

Amanda Johansen, 31, fra USA, cand.polit. fra Harvard University og cand.scient.soc. fra Aalborg Universitet, har fået job som Online Intelligence Analyst i LEGO.

Hvad er Online Intelligence?

”Det går ud på at give kunden en god oplevelse på nettet og at skabe begejstring. Det er min opgave at finde ud af, hvilken digital oplevelse kunderne ønsker og sikre, at de får den. Det er især interessant i et stort foretagende som LEGO, fordi man hurtigt opdager, at kunder fra forskellige kulturer, aldersgrupper og køn ofte har meget forskellige ønsker og behov. Det er min opgave at sikre, at ingen bliver glemt.”

Hvordan fik du jobbet?

”Jeg ansøgte, fulgte ihærdigt op på min ansøgning og klarede mig igennem en meget grundig – og udfordrende – interviewrunde.”

Hvorfor ville du gerne arbejde i LEGO?

”I hele verden er ordet LEGO forbundet med gode barndomsminder. Hvem vil ikke gerne være en del af det! Og så er organisationen meget dynamisk, etisk, transparent og fremadtænkende.”

Hvad skal du helt konkret lave?

”Jeg skal arbejde meget med statistisk analyse og kunne formidle det, så det er brugbart for hele organisationen. Det er vigtigt, at jeg har et stærkt netværk i LEGO, at jeg kan forstå mange forskellige synsvinkler, og at jeg kan kommunikere både effektivt og diplomatisk.”

Hvad er det mest spændende?

”Den digitale verden er i sig selv spændende! Tingene ændrer sig i løbet af ingen tid, og der er altid noget nyt at lære. Jeg er også begejstret for mit team, fordi de alle sammen er så engagerede.”

Hvad er den største udfordring?

”At være ekstremt faktaorienteret og kreativ på samme tid. Og så skal jeg kunne tale om tal, så det fanger mine kollegaers interesse. Jeg kan ikke bare tale tal – jeg må male billeder eller endnu bedre: bygge det op i klodser.”

Du er fra Boston, men er endt på Kongeåvejen i Vejen?

”Love brought me to Denmark! Men jeg nyder virkelig, at jeg kan arbejde for et af verdens stærkeste brands, samtidig med at jeg har stilheden på landet lige uden for døren i stedet for fx New York Citys trafik, kriminalitet og forurening.”

Dit arbejdssprog?

”Jeg taler Danglish. Jeg skifter mellem dansk og engelsk alt efter situationen.”

Hvordan oplever du virksomhedskulturen i LEGO?

”Som kreativ, samarbejdsorienteret og afslappet – og samtidig ekstrem velorganiseret og individualistisk. Det er en meget interessant kombination.”

Byggede du med legoklodser som barn i Massachusetts?

Ja, men det holdt hårdt for mig at holde mig til reglerne. Mit slot endte med at blive til en båd eller et rumskib eller en indiansk landsby. Jeg har en meget livlig fantasi.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.