Mentor for dimittender

8.9.2010

af

En hjælpende hånd ind på jobmarkedet.

Mikkel Madsen dimitterede for seks år siden, da der blev lukket for ansættelser i staten, og hvor jobomsætningen på det private arbejdsmarked også var ufattelig træg. Men det lykkedes ham at komme i job. Nu giver han sine erfaringer videre til dimittenden Sarah Pi Thygesen.

”Når man kommer ud over et halvt år, så er det barsk.” Mikkel Madsen, fuldmægtig i Arbejdsmarkedsstyrelsen, ved, hvad han taler om. Han var ledig i otte måneder, inden han, som nydimitteret for seks år siden, fik foden indenfor på arbejdsmarkedet.

Mikkel Madsen er mentor i DJØFs DimmitendMentor-ordning, og hans op- og nedture samt hans erfaringer om, hvad der virkede, og hvad der ikke virkede dengang, giver han nu videre til Sarah Pi Thygesen, dimittend og cand.merc. i Human Ressource Management.

Hvad mentor gjorde

Mikkel Madsen begyndte først for alvor jobsøgningen, efter han havde været til afsluttende eksamen. I dag ville han være startet noget tidligere. Han søgte udelukkende opslåede stillinger – omkring tre-fire stykker om ugen. I dag ville han også søge uopfordret og mere målrettet, for som han siger:

”Jeg skrev rigtig mange standardansøgninger, som jeg bare rettede lidt til fra gang til gang. Og jeg kom kun til nogle enkelte samtaler.”

Og den allervigtigste erfaring, Mikkel Madsen fik og i dag ville gøre anderledes, er, at det bare gælder om at få et job så hurtigt som muligt. Og så er det lige meget, om der er tale om et to måneders vikariat eller et løntilskudsjob.

Dengang gik Mikkel Madsen i gang med at søge løntilskudsjob efter godt et halvt år. Og pludselig blev han kaldt til samtaler. Han fik et løntilskudsjob, kort tid efter fik han et længere vikariat, og inden det var udløbet, fik han en fastansættelse i Arbejdsmarkedsstyrelsen, hvor han stadig er ansat.

”Mit råd er, at man skal droppe alle de fine fornemmelser. En lang uddannelse er ingen garanti for, at man styrer lige ind på arbejdsmarkedet. Men i et løntilskudsjob er du ikke i konkurrence med mange andre kandidater med en masse erfaringer, så det er nemmere at komme gennem nåleøjet. Og det gælder bare om at få noget på cv’et, for statistikkerne viser, at det fører til et rigtigt job, som det også gjorde for mig,” siger Mikkel Madsen.

Rådet gav han videre til Sarah Pi Thygesen på deres første møde. Hun har været i gang med jobsøgning siden januar, men da hun vendte blikket mod løntilskudsjobbene, gik det stærkt. Og i skrivende stund har hun haft de tre første arbejdsdage i sit nye løntilskudsjob som HR-medarbejder i Socialministeriet.

”Det er nok lidt tabubelagt med løntilskudsjob. Men nu ærgrer det mig, at jeg ikke søgte noget tidligere, for da jeg først gik i gang, blev jeg tilbudt tre job på én gang,” fortæller Sarah Pi Thygesen.

Og hun håber, at løntilskudsjobbet fører til et permanent job, som det gjorde for hendes mentor.

Hans erfaring er i hvert fald, at det, da han først havde fået et par måneders erhvervserfaring på cv’et, gik meget nemmere med jobsøgningen, og han kom pludselig til samtale på de opslåede stillinger.

Én at spejle sig i

Det kan da godt være, at Mikkel Madsen ville have grebet jobsøgningen an på en anden måde for seks år siden, hvis han havde vidst det, han ved nu. Men til gengæld er der nu en anden, der har glæde af hans erfaringer.

”Det er rart at kunne spejle sig i og få erfaringer fra én, der har været igennem det samme. Og det er jo lykkedes ham at komme i job,” siger Sarah Pi Thygesen.

Hun og Mikkel Madsen har ikke aftalt, hvor længe de skal fortsætter deres mentor-mentee-møder, men Mikkel Madsen har et mål: Han slipper helst ikke Sarah Pi Thygesen, før hun har et permanent job. Og sammen er de ved at lægge en strategi for, hvordan det skal lykkes.

”Og det skal nok lykkes. Nu har hun allerede noget på cv’et, og hun er vældig energisk og ikke til at slå ud. Hun er den slags, som hele systemet drømmer om,” siger Mikkel Madsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet